Asus Eee Slate B121: Windows 7 pe ecran de 12.1 inchi

Scris de | 8 decembrie, 2011
Asus Eee Slate B121: Windows 7 pe ecran de 12.1 inchi

Producătorul taiwanez Asus a lansat în toamna anului curent tableta Eee Slate B121 dedicată segmentului business. Dispozitivul cu ecran de 12.1 inchi ce rulează sistemul de operare Windows 7 a ajuns de curând în redacţia connect, unde a impresionat printr-o serie de caracteristici de top.

Menţionăm din start faptul că Asus Eee Slate B121 e fără îndoială o tabletă dedicată celor ce au nevoie de un dispozitiv portabil capabil să efectueze chiar şi cele mai exigente cerinţe. Din acest punct de vedere, Asus Eee Slate B121 îşi rezervă un loc în topul celor mai utile tablete de pe piaţă. În urma testelor noastre am descoperit că ideea de a rula platforma Windows 7 pe o tabletă nu pare chiar atât de rea, şi de multe ori reprezintă un avantaj împotriva sistemelor de operare Android sau iOS.

Caracteristici de top

Asus Eee Slate B121 e echipat cu un procesor Intel Core i5 la o frecvenţă de 1.33, unul dintre cele mai moderne cipuri de pe piaţa tabletelor PC. Decizia de a include un cip Intel Core i5 a fost luată cel mai probabil pentru a face faţă slujbei de a rula sistemul de operare Windows 7. Spre surprinderea noastră, am observat o fluiditate fără reproş în rularea platformei Microsoft. Mai mult, tableta dispune de un SSD cu o capacitate de stocare de 64 GB, de care am fost plăcut surprinşi, deoarece pornirea sistemului de operare s-a efectuat în doar câteva secunde.

Ecranul impunător de 12.1 inchi, construit cu tehnologia Gorilla Glass, e arhisuficient pentru a convinge utilizatorul să renunţe la netbook, deoarece experienţa rulării sistemului de operare Windows 7 e cât se poate de similară. Includerea unui stylus Wacom Digitizer în construcţia tabletei este de asemenea binevenită şi deşi nu l-am folosit prea mult, sunt convins că va fi extrem de folositor pentru un afacerist care se ocupă cu documente, statistici sau prezentări. În jurul carcasei găsim două porturi USB, o ieşire HDMI şi un slot MicroSD, iar în partea superioară a ecranului se află o cameră frontală de 2 megapixeli.

Tastatură Bluetooth

Tableta poate fi folosită şi cu ajutorul unei tastaturi fizice Bluetooth care facilitează introducerea textului în dispozitiv. Din păcate tastatura nu dispune de o staţie de andocare, astfel încât nu am folosit-o extrem de mult deoarece fără un stativ aproape orice periferic pentru tablete e de prisos. Acest lucru e un dezavantaj care poate fi trecut cu vederea, dar am fi preferat să vedem un sistem mai bun de andocare, având în vedere faptul că tableta se adresează în primul rând celor ce folosesc acest dispozitiv pentru muncă mai mult decât pentru distracţie.

Concluzie

Tabletele ce rulează Windows 7 sunt destul de puţine pe piaţă, datorită popularităţii sistemelor de operare Android sau iOS. Asus Eee Slate B121 a demonstrat că platforma Microsoft poate fi utilizată – atunci când partea hardware o permite – la fel de eficient şi pe tablete, iar odată cu lansarea noului Windows 8 anul viitor, ne aşteptăm numai la lucruri bune pentru dispozitivul companiei taiwaneze.