Samsung Seria 5 Ultra redefineşte standardele unui ultrabook

Scris de | 11 ianuarie, 2012
Samsung Seria 5 Ultra redefineşte standardele unui ultrabook

Samsung Electronics a lansat în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show cel mai nou ultrabook din portofoliul companiei. Dispozitivul Seria 5 Ultra redefineşte standerdele unui ultrabook prin dimensiunile subţiri şi greutatea modestă.

Disponibil în formate de 13 şi 14 inchi, Seria 5 Ultra dispune de performanţă de top prin intermediul procesorului Core i5-2467M, memoriei RAM de pâna la 8GB, sistemului ExpressCache de la Diskeeper şi plăcii de bază AMD Radeon HD. În consecinţă, Seria 5 Ultra este capabilă să se închidă în doar 20 de secunde, să se redeschidă în 2 secunde, în timp ce navigarea pe web este de două ori mai rapidă decât în cazul generaţiei anterioare de notebook-uri.

David Song, Vicepreşedinte Senior al IT Solutions Business at Samsung Electronics, a declarat într-un comunicat de presă: „Bazat pe o cercetare de piaţă amănunţită şi pe chestionare aplicate consumatorilor, noi propunem un nou tip de Ultrabook care va schimba percepţia utilizatorilor asupra ultrabook-urilor. Rezultatele noastre arată că utilizatorii vor mai mult decât un dispozitiv subţire şi uşor, sperând la un nivel înalt de satisfacţie al performanţei zilnice şi capacitate de stocare, din moment ce fişierele digitale devin mai mari. Notebook-ul Samsung Seria 5 Ultra va fi primul de acest fel care să răspundă acestor nevoi.”

Modelul de 14 inchi, echipat cu un procesor Intel Core i5, cu memorie RAM de până la 8GB şi 16GB iSSD cu sistem ExpressCache, oferă o performanţă excepţională. Pentru stocare mai mare şi experienţă vizuală de calitate ridicată, notebook-ul Seria 5 ULTRA de 14 inchi suportă spaţiu de stocare de până la 1TB, precum şi o placă de bază AMD Radeon HD7550M de 1GB. În ceea ce priveşte conectivitatea, modelul de 14 inchi oferă full HDMI, VGA, două porturi USB 3.0, unul USB 2.0, 4 într-un multi SD card slot, reţea Ethernet şi webcam. Toate acestea sunt reunite într-o carcasă cu grosimea de 20,9mm şi o greutate de 1,84kg.

Samsung nu a anunţat încă o dată de lansare pentru Seria 5 Ultra.

Etichete: , , , ,