Câştiguri trimestriale Intel: Venituri în creştere şi bilanţ anual record

Scris de | 20 ianuarie, 2012
Câştiguri trimestriale Intel: Venituri în creştere şi bilanţ anual record

Intel Corporation a emis astăzi un comunicat de presă în care prezintă câştigurile financiare trimestriale şi anuale. Cu un venit anual de 54 miliarde de dolari, un venit operaţional de 17,5 miliarde de dolari şi un profit net de 12,9 miliarde de dolari, Intel încheiei anul 2011 cu cifre record.

În cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, Intel a obţinut un venit de 13,9 miliarde de dolari, un venit operaţional de 4,6 miliarde de dolari, un profit net de 3,4 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 64 de cenţi. În ceea ce priveşte câştigurile anuale, Intel a raportat pentru 2011 un venit anual de 54 miliarde de dolari, un venit operaţional de 17,5 miliarde de dolari, un profit net de 12,9 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 2,39 dolari.

Paul Otellini, preşedinte şi CEO Intel, a declarat: «Venitul companiei a crescut cu peste 10 miliarde de dolari, depăşind astfel toate celelalte recorduri financiare. Avem încredere în oportunităţile de creştere la nivel global datorită sistemelor Ultrabook, sistemelor de date şi a smartphone-urilor şi tablet PC-urilor cu procesoare Intel.”

Veniturile publicate astăzi de Intel au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street.

Etichete: , , , ,