Sistemul de operare webOS va deveni open-source

Scris de | 26 ianuarie, 2012
Sistemul de operare webOS va deveni open-source

Hewlett-Packard a anunţat că va oferi sistemul de operare webOS în format open-source începând cu luna septembrie a anului curent. Compania americană speră ca prin această decizie să dezvolte platforma dedicată dispozitivelor mobile.

HP a anunţat printr-un comunicat de presă emis ieri disponibilitatea sistemului de operare webOS în format open-source, începând cu luna septembrie. Platforma, care va fi cunoscută sub noua denumire de webOS 1.0, va fi lansată gratuit pentru a spori interesul dezvoltatorilor. În virtutea acestui fapt, HP a lansat ieri a doua generaţie a framework-ului Enyo, care oferă utilizatorului posibilitatea de a crea aplicaţii dedicate sistemului de operare webOS.

Bill Veghte, vicepreşedinte şi CSO din cadrul HP, a declarat: „HP aduce inovaţia platformei webOS în comunitatea open-source. Acesta este un pas decisiv în direcţia împlinirii scopului nostru de a accelera creşterea şi dezvoltarea sistemului de operare.”

Compania americană a cumpărat platforma de la Palm pentru suma de 1.2 miliarde de dolari în luna iulie a anului 2010. Din păcate, webOS nu a putut ţine pasul cu Android sau iOS.

Etichete: , , , , , ,