LG Optimus Vu, adversarul lui Galaxy Note, anunţat oficial

Scris de | 20 februarie, 2012
LG Optimus Vu, adversarul lui Galaxy Note, anunţat oficial

LG Optimus Vu, un nou hibrid smartphone – tabletă cu display de 5 inchi, a fost prezentat oficial în Coreea. Este vorba despre un dispozitiv similar cu modelul Galaxy Note al celor de la Samsung, care încearcă să reunească într-un singur gadget avantajele unei tablete cu cele ale unui telefon.

Optimus Vu soseşte cu un ecran IPS cu diagonala de 5 inchi, rezoluţie 1024 x 768, însă cu un raport al imaginii de 4:3. Practic, ecranul este mai lat, oferind senzaţia unui spaţiu mai generos pentru a afişa conţinut. Suntem curioşi însă cum este afectată manevrabilitatea şi confortul în condiţiile unui dispozitiv cu o lăţime mai mare. Cert este însă că Vu reuşeşte să rămână uşor şi subţire, având o greutate de doar 168 de grame şi dimensiuni de 139.6 x 90.4 x 8.5mm.

Deşi au început deja să apară pe piaţă dispozitive echipate cu noul chip quad core Tegra 3, hibridul LG rămâne la un dual core Qualcomm la 1.5 GHz.

Sistemul de operare este Android 2.3 Gingerbread, cu un update la Android 4.0 Ice Cream Sandwich la orizont, iar interfaţa este optimizată pentru utilizarea cu pen.

Conexiunile includ HDMI, DLNA, Wi-Fi, iar bateria are o capacitate de 2080 mAh. Nu lipseşte nici camera de 8  megapixeli cu bliţ LED.

Detaliile legate de preţ şi de disponibilitatea lui LG Optimus Vu în Europa nu au fost încă făcute publice.

Etichete: , , , ,