Mass Effect 3 înregistrează 1.85 milioane unităţi vândute în prima săptămână

⇣ Sari la articol

Mass Effect 3, ultimul act al trilogiei SF create de BioWare, a înregistrat rezultate destul de bune în prima săptămână de la lansare. Se pare că jocul se bucură de succes în rândul utilizatorilor de console, în special cei de console Xbox 360 – peste 1.28 de milioane de unităţi, adică 69% din totalul de 1.85 milioane, fiind achiziţionate de aceştia.

Utilizatorii de console PlayStation 3 au cumpărat 370.000 de copii Mass Effect 3, circa 2o% din total, iar cei de PC doar 200.000 de unităţi – 11%.

Am putea pune vânzările scăzute de pe PC pe seama pirateriei, însă şi consola Xbox 360 permite rularea cu destul de multă uşurinţă a jocurilor pirat, aşa că interesul disproportionat al fanilor Xbox 360 este destul de greu de explicat. Am putea totuşi să luăm în considerare faptul că versiunea pentru Xbox se bucură şi de suport pentru sistemul Kinect.

În ciuda review-urilor excelente şi al numărului mare de fani, rezultatele obţinute de Mass Effect 3 în prima săptămână sunt departe de cele cu care se mândrea ultimul joc din seria Call of Duty, care s-a vândut în 12.3 milioane de exemplare.