Facebook va achiziţiona Instagram

Scris de | 10 aprilie, 2012
Facebook va achiziţiona Instagram

Mark Zuckerberg a anunţat ieri că Facebook va achiziţiona reţeaua de socializare Instagram pentru suma de un miliard de dolari. Anunţul surprinzător a fost făcut de fondatorul site-ului Facebook la scurt timp după lansarea versiunii Instagram pentru Android.

Fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat printr-un post pe pagina acestuia de Facebook că va achiziţiona Instagram pentru suma de un miliard de dolari în acţiuni şi bani gheaţă. Zuckerberg a adăugat faptul că Instagram va rămâne o platformă de sine stătătoare, însă vom vedea o integrare mai bună a Instagram pentru utilizatorii Facebook, astfel încât să beneficieze ambele părţi de tranzacţie.

Instagram, una dintre cele mai de succes aplicaţii pentru iOS, a devenit disponibilă şi pentru utilizatorii sistemului de operare Android. În mai puţin de 24 de ore de la lansare, versiunea pentru sistemul de operare Android a aplicaţiei Instagram a depăşit pragul de 1 milion de descărcări.

Reţeaua de socializare dedicată pasionaţilor de fotografie care deţin un iPhone sau un dispozitiv Android, e utilizată acum de peste 28 milioane de oameni.

Tranzacţia va fi încheiată cel mai probabil în următorul trimestru financiar.

Etichete: , , , , ,