Intel Ivy Bridge, a treia generaţie de procesoare Intel Core, soseşte cu performanţe îmbunătăţite

Scris de | 24 aprilie, 2012
Intel Ivy Bridge, a treia generaţie de procesoare Intel Core, soseşte cu performanţe îmbunătăţite

Intel a lansat cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core, primele construite pe tehnologia 22 nm, ce promit o performanţă HD şi o grafică 3D de două ori mai performantă.
Disponibile din această lună pentru desktop-uri , notebook-uri şi sisteme all-in-one, noile procesoare quad core Ivy Bridge sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22nm.
Combinaţia dintre tranzistorul 3D al Intel şi îmbunătăţirile arhitecturale ajută la creşterea performanţei graficii 3D şi a procesării HD, noile modele fiind aproape de două ori mai performante comparativ cu vechea generaţie de procesoare. Grafica Intel HD 4000 ce suportă DirectX11, OpenGL 3.1 şi OpenCL 1.1 aduce un plus de putere în activităţi precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei Intel Quick Sync Video 2.0 utilizatorii pot realiza conversii video de două ori mai rapid decât procesoarele de anul trecut şi de 23 de ori mai repede decât PC-urile mai vechi de trei ani.
Nu lipsesc nici funcţiile de securitate, inclusiv Intel Secure Key şi Intel OS Guard pentru a proteja datele personale şi cele de identitate. Intel Secure Key constă într-un generator care creează o serie de numere aleatorii pentru a întări algoritmii de criptare. Intel OS Guard ajută la protejarea împotriva atacurilor hackerilor care vizează sistemul de lucru.
În lunile care urmează alte versiuni ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile pentru Ultrabook-uri, serverele şi sistemele inteligente din retail, domeniul medical şi alte industrii.

Etichete: , , , ,