Logitech UE Air Speaker: Partenerul audio perfect pentru iPhone (review)

Scris de | 2 mai, 2012
Logitech UE Air Speaker: Partenerul audio perfect pentru iPhone (review)

Sistemul Logitech UE Air Speaker este o propunere demnă de luat în considerare pentru utilizatorii care au nevoie de un sistem audio serios, cu funcţie AirPlay, compatibil cu iPhone-ul sau iPod-ul Touch.

În anul 2008 Logitech anunţa achiziţia Ultimate Ears, o companie a cărei specialitate erau căştile profesionale. Experienţa inginerilor Ultimate Ears le-a permis celor de la Logitech să dezvolte o serie de produse audio cu performanţe de excepţie, destinate pasionaţilor de muzică, un astfel de produs fiind şi noul sistem Logitech UE Air.

UE Air Speaker se remarcă printr-un design deosebit, ce combină simplitatea liniilor curbe cu suprafeţele negre, lucioase şi mate, şi cu butoanele argintii ce asigură reglajul volumului, pornirea şi oprirea dispozitivului sau funcţia Mute. În zona centrală este amplasat un mic sertar care odată deschis permite cuplarea iPhone-ului, iar în zona dorsală regăsim o mufă de 3.5 mm, o mufă UTP şi una de alimentare, precum şi o tastă care asigură conectarea la reţea.

Ca dimensiuni, sistemul Logitech UE este aproximativ de două ori mai mare decât un dock de iPhone clasic, fiind totuşi uşor de amplasat pe un birou sau o noptieră. Fiind echipat cu un conector Apple clasic, sistemul asigură şi încărcarea dispozitivelor cuplate.

Instalare

Unul dintre principalele puncte de atracţie ale sistemului Logitech UE Air Speaker, pe lângă performanţele sonore excelente, este posibilitatea de a transmite muzica de pe iPhone către boxa wireless, prin tehnologia AirPlay. Procesul este relativ simplu, însă trebuie să te asiguri că ai la dispoziţie  un router wireless.

Cuplează iPhone-ul/ iPod-ul în dock şi vei fi întâmpinat de o notificare care te anunţă că trebuie să descarci aplicaţia dedicată, denumită UE Air, din App Store. Descarcă aplicaţia, lanseaz-o şi urmează paşii pentru a conecta telefonul la sistemul audio. Practic nu trebuie decât să selectezi reţeaua wireless şi să introduci parola. Aplicaţia îţi oferă apoi acces la câteva funcţii de bază, cum ar fi reglarea basului şi a înaltelor.

Streaming-ul prin Wi-Fi este fluent, fără întreruperi, iar sunetul este redat la o calitate superioară faţă de sistemele ce folosesc Bluetooth.

Mufa UTP permite şi transmisia prin cablu, iar cei care nu dispun de un Mac sau un dispozitiv cu iOS pot folosi şi ei streaming-ul wireless urmând un proces de instalare puţin mai complicat.

Performanţe audio

Sistemele Ultimate Ears sunt recunoscute pentru performanţele audio de excepţie, iar noul Air Speaker nu face excepţie. Calitatea sunetului este net superioară în comparaţie cu un dock clasic, sunetul fiind clar şi suficient de puternic pentru a acoperi fără probleme o încăpere de 40-50 metri pătraţi, cum este redacţia connect.

Basul îşi face simţită prezenţa acolo unde este necesar, însă nu îneacă muzica, iar înaltele sunt clar conturate.  Am lăsat setările la valorile standard, fără a accentua anumite frecvenţe. Sistemul răspunde de asemenea la modificările de volum din aplicaţiile de redare audio, iar pasionaţii de filme se vor bucura de certificarea THX.

Se încadrează sistemul Logitech în domeniul audiofil? Probabil că nu, însă este oricum mult mai aproape decât majoritatea opţiunilor similare de pe piaţă.

Sistemul audio Logitech UE Air Speaker este disponibil în Europa la un preț de circa 400 dolari.

Etichete: , , , ,