Samsung Galaxy S III Vs HTC One X: O bătălie a specificaţiilor

Scris de | 7 mai, 2012
Samsung Galaxy S III Vs HTC One X: O bătălie a specificaţiilor

Samsung a lansat la finalul săptămânii trecute modelul Galaxy S III, smartphone-ul care preia poziţia de alfa în ierarhia telefoanelor companiei. Să vedem cum se prezintă nava amiral a Samsung în faţa unui alt telefon cu pretenţii la titlul de smartphone-ul momentului, HTC One X.

Display

2012 pare să fie anul smartphone-urilor cu ecrane de peste 4.5 inchi, în special atunci când vine vorba despre modelele de top. Nici Samsung Galaxy S III şi nici HTC One X nu se sfiesc să îţi etaleze voluptoasele ecrane, 4.8 inchi în cazul Samsung şi 4.7 în cel al HTC.

Samsung foloseşte un display HD Super AMOLED cu rezoulție 720p (720 x 1280) cu sticlă Corning Gorilla Glass 2. Ecranul lui One X are o rezoluţie identică, 720p, sticlă Gorilla, însă foloseşte o tehnologie de display diferită, Super IPS LCD 2.

Procesor

Ambele telefoane îmbrăţisează procesoarele quad core, oferind un plus de putere şi un consum ma mic. Samsung Galaxy S III integrează un procesor Exynos 4212 la 1.4 GHz dezvoltat in house, în timp ce One X foloseşte procesorul Nvidia Tegra 3, la 1.5 GHz.

Chiar dacă la nivel teoretic patru core-uri ar trebui să ofere un plus semnificativ, aceste avantaje nu sunt atât de evidente pentru utilizator, cel puţin în momentul de faţă. Problema este lipsa aplicaţiilor  create pentru procesoare quad core.

În afară de sistemul de operare Android 4.0 şi de câteva aplicaţii din TegraZone, majoritatea jocurilor şi a programelor din Google Play au fost programate pentru single şi dual core-uri aşa că va mai trece ceva vreme până când plusul de putere va fi resimţit cu adevărat.

Design

Noul Galaxy S III I9300, aşteptat de milioane de utilizatori de pe tot globul, s-a bucurat în mare măsură de o primire favorabilă, chiar dacă au existat voci care au criticat designul produsului. Strict ca specificaţii, noul Galaxy are o carcasă de 136.6 x 70.6 x 8.6 mm şi o greutate de 133 g. Carcasa din material plastic are un finsiaj special “Hyperglaze” ce aduce aminte de fineţea unei pietre de râu.

HTC One X  este cu 3 mm mai gros, 134.4 x 69.9 x 8.9 mm, însă cu trei grame mai uşor – 130 g. Carcasa este construită din policarbonat.

Cameră

Galaxy S III soseşte cu o cameră ultra rapidă, de 8 megapixeli ce se laudă cu cu zero lag la declanșare, un mod burst ce captează 20 de cadre automat şi captură video 1080p. O a doua cameră frontală de 1.9 megapixeli oferă şi ea înregistrare video 720p. Pe partea foto/video S3 mai bifează un bliţ LED, touch focus, smile detection, precum şi posibilitatea de a salva imagini în timp ce filmezi.

HTC One X integrează tot o cameră de 8 megapixeli cu înregistrare video 1080p plus o cameră secundară de 1.3 MP care filmează şi ea 720p. Telefonul oferă un senzor BSI, salvare foto în modul video, face detection, autofocus şi bliţ LED.

Memorie, baterie

Samsung Galaxy S III va fi disponibil la finalul lui mai într-o variantă de 32 GB însă va exista şi un model cu 64 GB. Utilizatorii pot folosi şi carduri de memorie microSD de până la 64 GB, precum şi cei până la 50 GB din Dropbox.

HTC One X nu oferă slot de card însă dispune de 32 GB memorie internă plus 25 GB în Dropbox.

Samsung include în telefonul său o baterie de 2100 mAh, în timp ce modelul HTC dispune de 1800 mAh.

Ambele telefoane folosesc sistemul de operare Android 4.0, însă la capitolul interfaţă şi alte funcţii diferenţele sunt destul de multe. Vom discuta despre ele într-un articol viitor.

Etichete: , , , ,