Windows Phone 8: Designul noului Start Screen face diferența

Scris de | 22 iunie, 2012
Windows Phone 8: Designul noului Start Screen face diferența

Dincolo de suportul pentru procesoare multi core, rezoluții HD și carduri de memorie, Windows Phone 8 se remarcă printr-un nou design al Start Screen-ului, un upgrade care deja atrage o mulțime de aprecieri. De acum vei putea modifica într-o mult mai mare măsură aspectul ecranului de start, folosind Tile-uri de trei dimensiuni (mari, medii – cele clasice și mici).

În momentul în care au pornit să dezvolte un nou sistem de operare pentru mobil, cei de la Microsoft au ales calea potrivită, mizând pe inovație și diferențiere față de competiție (iOS, Android). Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, majoritatea lumii tehnologice lăudând aspectul proaspăt al Windows Phone, aspect dominat de popularele Tile-uri și Live Tile-uri, care afișau update-uri legate de aplicațiile asociate (Vreme, etc). La un moment dat însă se simțea nevoia unei densități mai mari a informației – mai multe icoane într-un ecran.

Odata cu Windows Phone 8 Microsoft îți oferă posibilitaea să folosești Tile-uri  mai mici sau mai mari decât cele clasice, rezultatul fiind un ecran adaptat perfect nevoilor tale. Live Tile-urile vor fi și ele mai complexe, putând fi create de utilizator ca link-uri  nu doar spre o aplicație ci și spre o colecție personală de date, fotografii, contacte.

Dacă te-ai plictisit de clasicele culori și teme din WP 7.5, veștile sunt bune – Windows Phone 8 va lărgi și portofoliul cromatic și vei putea opta de asemenea pentru culori distincte pentru anumite Tile-uri.

O altă veste excelentă pentru posesorii de telefoane cu Windows Phone Mango este faptul că noul Start Screen inspirat de interfața Metro va fi disponibil și pe aceste modele, într-un update denumite Windows Phone 7.8.

Etichete: , , , ,