Microsoft achiziţionează Yammer pentru suma de 1.2 miliarde de dolari

Scris de | 26 iunie, 2012
Microsoft achiziţionează Yammer pentru suma de 1.2 miliarde de dolari

Compania americană Microsoft a anunţat printr-un comunicat de presă achiziţionarea serviciului de social media Yammer pentru suma de 1.2 miliarde de dolari în bani gheaţă. Reţeaua de socializare dedicată segmentului business va fi inclusă cel mai probabil în suita de programe Office.

Compania lui Steve Ballmer a anunţat în cursul zilei de ieri o tranzacţie importantă pentru viitorul clienţilor din segmentul business. Cumpărarea serviciului Yammer, o reţea de socializare asemănătoare cu LinkedIn care se bucură de un număr de 5 milioane de utilizatori, pentru suma de 1.2 miliarde de dolari reprezintă o investiţie serioasă pentru Microsoft.

Steve Ballmer, CEO-ul companiei, a declarat într-un comunicat de presă: „Achiziţionarea serviciului Yammer e o dovadă a angajamentului nostru de a oferi cea mai bună tehnologie de care au nevoie firmele ce folosesc serviciile noastre.”

Reţea de socializare va rămâne independentă, însă ne putem aştepta ca Microsoft să echipeze programele din suita Office 365 şi SharePoint cu caracteristici Yammer.

Etichete: , , , , ,