Steve Wozniak critică sistemul de stocare a datelor în cloud

Scris de | 7 august, 2012
Steve Wozniak critică sistemul de stocare a datelor în cloud

În cadrul unei sesiuni de Q&A, Steve Wozniak a criticat dur serviciile de cloud, informează AFP. Co-fondatorul companiei Apple a declarat că această metodă de stocare a datelor va cauza foarte multe problem în următorii 5 ani.

Cea mai mare critică adusă de Steve Wozniak serviciilor de cloud precum Dropbox, SkyDrive sau Google Drive are legătură cu proprietatea datelor. El consideră că datele stocate în cloud nu mai sunt proprietatea utilizatorului deoarece aceştia renunţă la acest drept atunci când se înscriu pe un astfel de site. Acesta a declarat: “cu cât transferăm mai multe date pe internet, în cloud, cu atât mai mult vom pierde controlul asupra acestora.”

Apple a lansat propriul sistem de cloud, denumit iCloud, în toamna anului trecut. Serviciul care îţi stochează datele (muzică, poze, contacte etc.) wireless, automat, şi ţi le pune la dispoziţie pe toate dispozitivele cu software Apple, s-a bucurat de un succes enorm, fiind folosit în doar o săptămână de la lansare de peste 20 de milioane de oameni.

Etichete: , , , , , ,