Counter Strike folosit de escroci pentru a ademeni gameri cu key-uri de inregistrare gratuite prin Gamekeyz

Scris de | 31 august, 2012
Counter Strike folosit de escroci pentru a ademeni gameri cu key-uri de inregistrare gratuite prin Gamekeyz

Cei de la Bitdefender îi avertizează pe fani că infractorii cibernetici se folosesc de notorietatea noului Counter Strike Global Offensive pentru a obţine date sensibile de la gameri.

Practic atacatorii au încercat să-i păcălească pe împătimiții jocului promițându-le 500 de chei de înregistrare gratuite, disponibile pe un website fals – o clonă a Gamekeyz – un site cu notorietate printre gamerii împătimiţi.

Pentru a primi seria de înregistrare promisă jucătorii sunt direcționați către o pagină de sondaj sau către site-uri care vând aplicaţii şi servicii cu suprataxă pentru mobile, după care li se cere să dezvăluie o serie de informații personale. După cum era de aşteptat, nu vei primi nici un serial key după finalizarea acestor procese.

Datele personale vizate de escroci sunt: nume, adresă, număr de telefon, email și furnizorul de servicii de telefonie, informații sensibile, care cel mai probabil vor fi utilizate pentru înscrierea victimei la un serviciu pe care utilizatorul nu l-a solicitat, dar şi în alte tipuri de escrocherii sau atacuri de phishing.

Etichete: , , , ,