Porteaza numarul de telefon in doar trei zile

Scris de | 3 septembrie, 2012
Porteaza numarul de telefon in doar trei zile

Cei de la ANCOM anunţă că începând cu data de 2 septembrie portarea numerelor de telefon durează maxim 3 zile lucrătoare. Termenul a fost redus de la 10 la trei zile, iar timpul necesar activării unui număr portat este şi el de maxim o zi, conform prevederilor normelor europene.

Termenul în care furnizorul donor trebuie să răspundă unei cereri de portare se reduce şi el de la 4 zile lucrătoare la o singura zi. După validarea cererii de portare, abonaţilor care solicită procedura li se va activa numărul de telefon în cel mult o zi lucrătoare. Durata maximă potenţială de întrerupere a serviciului în cursul procesului de portare se reduce la 4 ore în loc de 5 ore (în cazul portarii numerelor de telefonie fixa) şi la 3 ore în loc de 4 ore (în cazul portarii numerelor de telefonie mobilă).

În practică această durată este mai mica, media pe primul semestrul al acestui an fiind de circa 90 de minute pentru numerele fixe şi 30 de minute pentru numerele mobile.

În perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2012 ANCOM va derula  şi o campanie de informare prin radio şi internet pentru a mediatiza semnificaţia semnalului sonor pe care apelantul îl aude atunci când apelează un număr de telefon portat.

Etichete: , , , , ,