Noile Nokia cu Windows Phone 8 oferă încărcare wireless

Scris de | 6 septembrie, 2012
Noile Nokia cu Windows Phone 8 oferă încărcare wireless

Nokia Lumia 920 și 820, cele două smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8 prezentate ieri la New York, dispun de diverse accesorii ce permit încărcarea wireless.

Sistemul de încărcare fără fir, prin inducție, folosește un câmp electromagnetic pentru a transfera energie între două obiecte. Nokia nu este prima companie ce propune o soluție de acest gen, smartphone-urile celor de la Palm și mai apoi HP oferind tehnologii similare. În cazul Nokia însă un avantaj îl reprezintă cuplarea cu NFC.

Nokia a prezentat mai multe accesorii ce asigură încărcarea wireless pentru Lumia 920 și 820, pornind de la un stand compact, elegant, la o perniță ușor de transportat denumită Fatboy Recharge Pillow și până la un dock realizat în colaborare cu cei de la JBL – JBL PowerUP, ce se cuplează instant cu telefonul, prin NFC, atunci când cele două obiecte sunt atinse.

Nokia a ajuns deja la o înțelegere cu cei de la Virgin Atlantic și cu Coffe Bean & Tea Leaf, companii ce vor pune plăcuțe de încărcare wireless, cu standard Qi, pe mesele din locațiile proprii. Mai multe astfel de colaborări sunt așteptate.

Etichete: , , , , , , ,