Intel Developer Forum 2012: Soluţii pentru noua generaţie de centre de date

Scris de | 12 septembrie, 2012
Intel Developer Forum 2012: Soluţii pentru noua generaţie de centre de date

Diane Bryant, Intel Corporation Vice President şi General Manager al Datacenter şi Connected Systems Group, a anunţat în cadrul evenimentului IDF 2012 noi informaţii cu privire la produsele şi iniţiativele companiei în ceea ce priveşte centrele de date.

Compania americană a anunţat de curând programul Intel Cloud Finder, care ajută utilizatorii să găsească mai rapid informaţii cu privire la providerul potrivit de servicii cloud. Mulţi utilizatori sunt nerăbdători să adopte cloud computing-ul, dar selectarea unui furnizor se dovedeşte a fi o sarcină grea pentru mulţi, fiind necesară includerea în ecuaţie a mai multor factori. Intel Cloud Finder simplifică procesul de selecţie prin intermediul unui instrument online şi a unor resurse care reduc durata căutării. De asemenea, programul partajează cu utilizatorii ghiduri de folosire practice şi strategii pentru lansarea unui cloud public.

Un element cheie din ecuaţia “big data” este aşa numitul “Internet of Things”. Previziunea Intel este că până în 2015 se vor conecta la Internet 15 miliarde de dispozitive.  Previzionarea acestei creşteri explozive dă naştere unei noi oportunităţi de business.

Pentru a se adresa acestei oportunităţi şi pentru a simplifica “Internet of Things”, Intel a anunţat IntelIntelligent Systems Framework. Framework-ul este un set de soluţii interoperabile evoluate şi a fost creat pentru a permite o conectivitate, un management şi o securitate sporită pentru diferite device-uri. Framework-ul elimină nevoia de integrare hardware şi software şi  timpii morţi necesari găsirii datelor importante care se află pe sistemele inteligente.

Odată analizate, seturile complexe de date pot ajuta companiile să îşi crească eficienţa, să îşi îmbunătăţească productivitatea şi să dezvolte servicii generatoare de venituri, oferind în acelaşi timp consumatorilor o nouă experienţă de computing.

Pe măsură ce computing-ul de înaltă performanţă şi cloud-ul cresc, nevoia de tehnologii noi creşte şi ea. După achiziţia de active de la Cray, QLogic şi Fulcrum, Intel s-a poziţionat astfel încât să poată să ofere aceste tehnologii. Aceste active oferă o interconectivitate de clasă mondială. Intel livrează deja QDR HCA şi sisteme switch care au fost achiziţionate de la Qlogic, optimizate de HPC.

Intel a mai anunţat disponibilitatea Seacliff Trail, placă de referinţă dedicată Software Defined Networks (SDN). Seacliff Trail foloseşte SDN-ul optimizat Intel® Ethernet FM6764 switch silicon, care oferă capabilităţi de frame parsing de ultimă generaţie şi modele de programare. Intel Ethernet FM6764 suportă OpenFlow v1.0, compatibil cu extensii precum VxLAN şi NVGRE. Împreună cu design-ul Seacliff Trail Reference, Intel va oferi un framework software de la Wind River pentru a ajuta companiile să dezvolte soluţii SDN.

Etichete: , , ,