Intel Student Open Lab: Laborator pentru dezvoltare şi cercetare în domeniul Open Source

Scris de | 2 octombrie, 2012
Intel Student Open Lab: Laborator pentru dezvoltare şi cercetare în domeniul Open Source

Intel a anunţat inaugurarea unui laborator dedicat cercetării şi dezvoltării programelor de tip open-source. Laboratorul se află la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB si va găzdui anual 650 de studenţi la licenţă, masteranzi şi doctoranzi.

Intel Student Open Lab va găzdui ore de laborator de Sisteme de Operare pentru studenţii anilor întâi şi al treilea din Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Totodată, va fi un laborator deschis oricând studenţilor la licenţă, masteranzilor, doctoranzilor şi profesorilor interesaţi de teme de cercetare-dezvoltare în domeniul Open Source. Laboratorul are o suprafaţă de 100 mp şi include o sala pentru laboratoare, una pentru cercetare-dezvoltare şi o sală de întâlniri. Spaţiul este amenajat la standardele Intel şi este dotat cu calculatoare desktop şi periferice de ultimă generaţie. Periodic, laboratorul Intel va găzdui sesiuni de prezentari tehnice şi îndrumare în carieră oferite de inginerii Intel, pentru studenţii care doresc să se familiarizeze cu tehnologiile şi activităţile specifice derulate de Intel în domeniul cercetării şi dezvoltării software, în România.

Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager, Intel Romania Software Development Center, a declarat într-un comunicat de presă: „Acest proiect comun cu Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va aduce mediul Open Source mai aproape de studenţii la licenţă, masteranzii şi doctoranzii interesaţi de o carieră ulterioară în dezvoltarea de software. Pe lângă susţinerea de programe educaţionale adaptate la tendinţele mondiale din sfera tehnologiei, dorim să oferim talentelor autohtone posibilitatea profesării la cel mai înalt nivel în industria software chiar din România, fără a fi nevoie să plece din ţară.”

Deschiderea Intel Student Open Lab face parte din strategia Intel România de a contribui la dezvoltarea educaţiei la nivel naţional, prin colaborare directă şi transfer de know-how în instituţiile academice, precum şi investiţii hardware şi software, care să asigure accelerarea cercetării şi dezvoltării în domenii precum Open Source, Mobile Computing, High Performance Computing, Parallel Computing sau Proiectarea Sistemelor de Operare.

Tot astăzi, Intel şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru sprijinirea cercetării şi dezvoltării în domeniul IT la nivel universitar. Parteneriatul, semnat de Monica Ene-Pietroşanu şi Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, îşi propune încurajarea participării studenţilor la proiecte de cercetare şi dezvoltare complexe, naţionale sau europene. Documentul reprezintă cadrul de colaborare dintre cele două părţi pentru creşterea standardelor de performanţă în domeniul educaţiei tehnice în România, dezvoltarea bazei de talente în mediul universitar, acces la know-how Intel şi oferirea unei alternative viabile care să permită construirea unei cariere în ţară pentru viitorii specialişti.

Etichete: , , , ,