Google Nexus 4: Android 4.2, Gorilla Glass 2 şi ecran de 4.7 inchi

Scris de | 30 octombrie, 2012
Google Nexus 4: Android 4.2, Gorilla Glass 2 şi ecran de 4.7 inchi

Cu toate că uraganul Sandy a amânat evenimentul plănuit de Google pentru ziua de ieri, compania americană a anunţat oficial noul smartphone Nexus. Creat printr-un parteneriat cu LG, Nexus 4 e primul terminal cu Android Jelly Bean 4.2 şi ecran True HD IPS cu o rezoluţie de 1280×768 din oferta producatorului.

Lista specificaţiilor include o cameră de 8 megapixeli ce înregistrează la 1080p, procesor Snapdragon S4 Pro, 2GB RAM, o capacitate de stocare internă de 8GB şi 16GB, care din păcate nu poate fi extinsă printr-un card MicroSD, NFC, Bluetooth 4.0 şi o baterie de 2100 mAh.

Display-ul de 4.7 inchi e protejat de Gorilla Glass 2, ceea ce oferă un plus de siguranţă în cazul eventualelor accidente.

Nexus 4 rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android 4.2. Astfel, utilizatorii se pot bucura de caracteristici precum Photo Sphere, un mod extreme de interesant de a realiza fotografii de tip Panoramă care pe lângă direcţiile de dreapta-stânga mai oferă şi sus-jos, servicii noi de Google Now, tastare Gesture, asemănătoare cu cea de tip swype, widget-uri pe ecranul de Lock şi multe altele.

Google Nexus 4 va fi lansat pe data de 13 noiembrie în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Germania, Franţa, Spania şi Australia.

Etichete: , , , , , , , , , , ,