WOWZAPP 2012: Castigatorii locali ai celui mai mare hackaton din lume

Scris de | 14 noiembrie, 2012
WOWZAPP 2012: Castigatorii locali ai celui mai mare hackaton din lume

WOWZAPP 2012, un hackton pentru developeri pe Windows 8, a strans la nivel international peste 15 mii de dezvoltatori si a devenit cel mai mare hackthon inregistrat pana in prezent, cu peste 100 de locatii din peste 40 de tari.

WOWZAPP 2012, castigatori wowzapp

In Romania WOWZAPP a strans in weekendul ce a trecut peste 150 de dezvoltatori studenti si profesionisti intr-o desfasurare ce a cuprins sesiuni de traininguri de tehnologie, brainstorming de idei de aplicatii si ore intregi de scris cod.

Echipele participante au produs peste 30 de aplicatii, aplicatii care in saptamanile care urmeaza vor fi perfectionate si publicate in Windows Store. Castigatorii WOWZAPP 2012 sunt:

  • Help Finder – o aplicatie de tip in-app community in care userii pot decide sa ajute sau sa ceara ajutor. Ei pot avea profil, pot selecta tipul problemei si zona din tara unde este nevoie de ajutor. Echipa vrea sa urce in Windows Store aplicatia in maxim 2 saptamani si doreste sa initieze un network de asociatii si institutii care sa participe la rezolvarea problemelor.
  • Romanian Roads – aplicatia care arata starea actuala a drumurilor din Romania, drumuri blocate, circulatie ingreunata, etc. pe baza de agregare si afisare specifica. Developer-ul Timotei Dolean vrea sa lanseze versiunea 1.0 in maxim 2 saptamani in Windows Store si sa inceapa sa lucreze la urmatoarea versiune care va avea, in primul rand, integrare cu Bing Maps.
  • What’s Next – aplicatia care iti urmareste preferintele in materie de seriale, filme, muzica sau jocuri si iti genereaza notificari si sugestii despre ce urmeaza in toate aceste domenii, customizat pentru fiecare user. Echipa de developeri a realizat in cadrul hackathon-ului integrari de la zero cu API-uri prin care obtin informatii despre trend-urile in cinematografie, industria muzicala si lumea gaming-ului si pana la finalul anului isi propune sa lanseze aplicatia in Windows Store.

 

Castigatorii au fost premiati cu Xbox-uri, device-uri cu Windows si Windows Phone si periferice hardware Microsoft.

foto via Microsoft