HTC 8X review: Spectacol Windows Phone

Scris de | 29 noiembrie, 2012
HTC 8X review: Spectacol Windows Phone

HTC 8X a reușit un lucru pe care puține dispozitive mobile îl mai reușesc în ziua de azi: să impresioneze întreaga redacție connect încă din primul moment (pe unii dintre noi chiar dinainte de a fi pornit). În rândurile următoare vei afla și cum a făcut asta.

Design la superlativ

8X este genul de dispozitiv care te „dă pe spate” și doar prin design. Forma, ai ales cea a capacului din spate, îl face să stea extrem de bine în mână. Curba folosită dă impresia unui aparat făcut să fie folosit cu o mână (lucru perfect posibil, în mai toate situațiile), fără a face însă compromisuri la capitolul ecran pentru asta.

Este pur și simplu genul de senzație pe care trebuie să o trăiești ca să o poți cu adevărat crede, completată și de suprafața soft touch de pe același capac spate. Un clip video de pe blogul HTC, pe care îl poți vedea la tinyurl.com/htc8xdesign te poate lămuri cu privire la designul smartphone-ului și, mai ales, la modul în care au fost aranjate componentele pentru ca el să fie posibil. Mie personal mi s-a părut cât se poate de interesant.

Probabil că tocmai nevoia de spațiu în carcasă pentru componente a făcut ca HTC să aleagă varianta ca aparatul să funcționeze cu un Micro SIM. Aceasta nu va constitui o problemă dacă îl cumperi din magazin, pentru că operatorul tău îți va putea schimba cu siguranță cartela. Însă dacă îl achiziționezi de pe internet, te-am avertizat; nu de alta, dar să nu fii dezamăgit că nu poți folosi instantaneu noul tău smartphone atunci când curierul îți va aduce pachetul.

Cartela intră printr-un slot integrat în carcasă, la care ai acces cu vârful unei agrafe de hârtie, slot de altfel destul de bine camuflat.

Modelul HTC 8X testat era varianta neagră și, chiar dacă aceasta nu are, poate, impactul vizual pe care îl are, de exemplu, cea de un galben țipător, ea punctează din plin la capitolul eleganță.

Pe partea frontală avem, așa cum e de așteptat la un aparat flagship care se respectă, Gorilla Glass 2, astfel încât aparatul să reziste mai mult timp fără prea multe urme la utilizarea de fiecare zi.

Designul și senzația de calitate pe care o dau materialele folosite nu pot fi decât lăudate. HTC a realizat un produs premium din toate punctele de vedere.

I se poate reproșa bateria, care nu e interschimbabilă. Asta înseamnă că ideea de a purta cu tine o a doua baterie, pentru cazul în care prima se golește, nu e viabilă.

 

Display strălucitor

Nu vei fi dezamăgit nici odată ce pornești aparatul. Displayul de 4,3 inchi cu rezoluție 720p a lui HTC 8X își face intrarea în scenă cu o afișare a logo-ului Beats by Dr. Dre. Asta înseamnă din start că avem de-a face cu un aparat al cărui sunet are destule șanse să impresioneze.

Și pentru că am spus de sunet, nu te voi lăsa să aștepți și voi confirma faptul că setarea Beats, care se activează când asculți muzică, face o diferență destul de serioasă. HTC 8X este un telefon care redă muzica foarte bine prin căști, la o primă ascultare. Chiar dacă modelul de test nu a venit cu căștile Beats la pachet, sunetul a fost foarte bun și prin căștile Sennheiser pe care le-am avut în cadrul testului.

Trec însă peste asta și revin la ecran care impresionează prin afișarea foarte bună a conținuturilor. Este un ecran foarte luminos, utilizabil bine și în condiții de lumină puternică. Cât de luminos, ne va spune un viitor test de luminozitate realizat în laborator. Rezoluția 720p (1280 x 720 de pixeli) este suficientă pentru afișarea foarte bună a conținuturilor și te vei putea bucura fără probleme chiar și de un film pe ecranului dispozitivului HTC.

 

Răspuns instantaneu

Sistemul de operare Windows Phone 8 lucrează perfect în combinație cu smartphone-ul testat de noi și nu am observat în nici un moment blocări sau întârzieri, indiferent ce sarcini i-am dat. procesorul dual core Qualcomm la 1,5 GHz, în combinație cu memoria RAM de 1 GB sunt garanția că totul se va mișca exact așa cum te aștepți, adică instantaneu.

Experiența de utilizare este per total una foarte reușită, iar senzația avută este de aparat cu care devii prieten extrem de repede. Această reușită, ca s-o numim așa, este în egală măsură meritul celor de la HTC și al sistemului de operare, care pare să fi ajuns în sfârșit la maturitatea așteptată de toată lumea.

Rămânem în lumea hardware pentru a menționa camera de bună calitate cu unghi ultralarg, cum o numesc cei de la HTC. Cert este că această cameră, care pornește aproape imediat în momentul apăsării butonului dedicat (o idee care ar prinde atât de bine și în cazul smartphone-urilor cu alte sisteme de operare), este una care realizează imagini de bună calitate, mai ales în condiții de lumină naturală. La lumină artificială calitatea scade, chiar și în condițiile prezenței luminii LED, zgomotul de imagine fiind prezent în destule cazuri.

 

OS matur

Spuneam mai sus că experiența de utilizare reușită este în egală măsură meritul sistemului de operare Windows Phone 8. Dacă la precedentele versiuni nu eram în totalitate convins, de data aceasta cred că Android și iOS au cu adevărat un concurent serios.

Windows Phone 8 este un sistem de operare dotat cu tot ce ar putea dori utilizatorul, excelent optimizat pentru hardware-ul pe care rulează, și extrem de ușor de personalizat. Live Tile-urile de pe ecranul de start pot fi acum redimensionate – unele, capabile să afișeze informații în timp real pot fi aduse la dimensiunea a două tile-uri normale, iar celelalte pot fi făcute mai mari sau mai mici într-un mod extrem de simplu; ții degetul pe tile-ul dorit și îți vor apărea niște săgeți care îți permit redimensionarea. În acest fel poți face ca smartphone-ul să se plieze total pe ceea ce ai nevoie.

Integrarea Sky Drive este foarte bine realizată, la fel cum e și noul Kids’ Corner – acesta îți oferă posibilitatea de a-i oferi copilului tău o zonă a lui în telefon, cu conținuturi și aplicații decise de tine. E foarte simplu de personalizat, nu poate ieși de acolo fără voia ta (dacă pui o parolă pe ecranul de start) și în plus, face ca el să nu îți poată întoarce smartphone-ul cu capul în jos când nu ești atent.

Nu lipsește posibilitatea de a face screenshot-uri (lucru absolut necesar, care nu era prezent), și nici task managerul foarte simplu de utilizat (apeși tasta Back și poți trece direct la aplicația activă dorită).

Mi-a plăcut și ecranul de start personalizabil, precum și faptul că poți controla din el, fără a mai trebui să deblochezi telefonul, comenzile playerului de muzică.

 

Concluzie

Windows Phone 8X de la HTC este un smartphone reușit din aproape toate punctele de vedere, demn de numele de model flagship, care se folosește de un sistem de operare în egală măsură bine făcut.

 

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , , , ,