Genius SP-960BT review: Sunete la purtător

Scris de | 4 decembrie, 2012
Genius SP-960BT review: Sunete la purtător

Recent lansatul sistem audio Bluetooth Genius SP-960BT a ajuns de curând în redacţia connect. Vorbim despre un model compact, cu un finisaj elegant, negru, cu o greutate de 529 grame, uşor de transportat dintr-o încăpere în alta sau într-o excursie.

Principalul avantaj al sistemului este faptul că acesta se poate conecta la o sursă audio – smartphone, laptop, tabletă – prin Bluetooth 3.0, eliminând dependenţa de cabluri. Pairing-ul cu un iPhone, spre exemplu, este extrem de simplu. Porneşti boxa, ţii apăsată tasta Next/ Bluetooth timp de câteva secunde, iar aceasta intră în modul de cuplare. Activezi apoi din meniul iPhone-ului conexiunea Bluetooth, iar dispozitivul Genius va fi identificat în scurt timp. Odată realizată conexiunea melodiile sunt redate lejer, selectând dispozitivul ca output din player.

Raza de acţiune este cuprinsă între 3 şi 10 metri, ceea ce ne-a permis să redăm muzica fără probleme de la un telefon staţionar în diferitele încăperile ale unei clădiri cu pereţi groşi de cărămidă.

Ca tehnologii, SP-960BT foloseşte Bluetooth 3.0 cu A2DP, pentru redare stereo şi AVRCP pentru controlul playback-ului de pe diferitele dispozitive. Playback-ul poate fi controlat şi cu ajutorul tastelor de pe boxă. Poţi adapta volumul sau poţi selecta piesele redate, folosind Next/Previous.

În ciuda dimensiunilor ultra portabile Genius SP-960BT oferă un sunet destul de puternic, graţie celor două difuzoare de 4W, cu răspuns în frecvenţă între 200 Hz şi 20 KHz şi o impedanţă de 4 ohmi +/- 10%. Nu trebuie să te aştepţi la performanţe demne de un dispozitiv pentru audiofili, însă sunetul este totuşi destul de echilibrat.

Sistemul este alimentat de un acumulator de 1800 mA care asigură o autonomie de circa 15 ore în cazul în care muzica este redată la volum maxim. Timpul de reîncărcare este şi el decent, de sub 4 ore. Ce ne-a nemulţumit este absenţa unui adaptor pentru priză în pachet. Sistemul de poate încărca doar prin USB, ceea ce nu este tocmai ideal.

Un plus este însă posibilitatea de a conecta şi dispozitive care nu dispun de Bluetooth, prin intermediul mufei auxiliare jack de 3.5 mm şi a cablului inclus.

Sistemul Bluetooth Genius SP-960BT este disponibil la preţul de 244 lei.

Etichete: , , , ,