Top aplicatii iPhone: Jocuri, navigatie, foto si utilitati pentru smartphone-ul de sub bradul de Crăciun

Scris de | 24 decembrie, 2012
Top aplicatii iPhone: Jocuri, navigatie, foto si utilitati pentru smartphone-ul de sub bradul de Crăciun

S-ar putea ca Moșul să se simtă extrem de generos și să îți lase în această noapte sub brad un iPhone sau o tabletă iPad. connect te ajută să le pui cu adevărat în valoare cu ajutorul celor mai interesante aplicații iOS.

Google Maps

În prag de Sărbători Google s-a hotărât să le facă o bucurie fanilor Apple dezamăgiți de Apple Maps și să le ofere o versiune îmbunătățită a aplicației sale de navigație. Rapidă, precisă, cu hărți detaliate, indicații vocale și informații despre transportul local, Google Maps nu trebuie să lipsească de pe nici un smartphone. Dacă vrei să îți faci o idee despre cât de așteptată a fost aplicația, poți arunca o privire peste numărul de descărcări din primele 48 ore – 10 milioane.

Google Drive/Dropbox

Dezvoltarea cloud-ului a fost una explozivă în ultima perioadă, iar aplicațiile care îți oferă spațiu de stocare suplimentar, pe lângă memoria telefonului, sunt mai mult decât binevenite. iCloud-ul celor de la Apple este integrat atent în iOS însă nu ai de ce să nu accesezi și cei câțiva GB oferiți gratuit de Dropbox și Google Drive.

Capture/ Instagram

Dacă în cazul lui Instagram nu mai sunt necesare prezentări (Realizezi o fotografie, aplici un filtru și ai devenit instant un artist…sau nu), despre Capture merită să menționăm că vine din partea Google și că este o aplicație perfectă pentru pasionații de filmări. Lansată în urmă cu câteva zile, Capture este una dintre cele mai bune metode de a filma un clip pe care să-l editezi puțin și să îl postezi apoi pe YouTube sau pe rețelele sociale.

Facebook

Ne-am gândit dacă să includem sau nu Facebook în listă deoarece marea majoritate a utilizatorilor o vor instala oricum în primele minute. Merită însă menționat faptul că aplicația a trecut de curând printr-un proces masiv de reconstrucție în urma căruia este mult mai rapidă, pozele se încarcă aproape instant, iar erorile sunt foarte rare.

WhatsApp Messenger / Skype

Vrei să trimiți mesaje sau să porți discuții fără să plătești nimic? Atunci nu ai cum să ignori WhatsApp sau Skype.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie cu ajutorul căreia poți trimite un număr nelimitat de mesaje gratuite, tot ce e necesar fiind o conexiune la internet. Mesajele sosesc Push, ceea ce înseamnă că destinatarul nu le va rata. Aplicația oferă suport pentru grupuri, trimiterea de imagini și filme, iar în această perioadă este gratuită.

Longeviva aplicație Skype, achiziționată de ceva timp de Microsoft, răspunde și ea majorității nevoilor de comunicare – mesaje, apeluri vocale, apeluri video. Nu lipsește foto sharing-ul sau emoticoanele, totul gratuit, prin intermediul conexiunii web.

Sparrow 

Aplicația nativă de email de pe iPhone este destul de solidă și s-a bucurat de îmbunătățiri odată cu fiecare update iOS, însă merită să iei în considerare și alte opțiuni. Una dintre cele mai interesante este Sparrow. Extrem de elegantă și de potentă, Sparrow se descurcă excelent în gestionarea căsuțelor de email încărcate, fiind perfectă și pentru cei ce folosesc mai multe conturi. Ai la dispoziție un  Unified Inbox bine organizat, suport IMAP și POP, atașamente directe și control comod prin gesturi swype. Costă 2,69 euro.

Flipboard

Aplicația perfectă pentru pasionații de știri și noutăți, Flipboard este un agregator ce îți selectează cele mai interesante știri din cele mai importante surse, totul organizat pe domenii și prezentat superb. În cazul în care îți introduci și conturile din rețelele sociale – Facebook, Google+, Twitter, postările vor fi și ele integrate în feed.

Shazam

Identifică în câteva secunde orice melodie din mediul ambiental și descoperă-i versurile. Pare magie dar nu este decât utilizarea inteligentă a unei baze de date imensă. Recomandată pentru orice fan al muzicii și nu numai.

Jocuri

Selecția de jocuri pentru iPhone este uriașă, așa că ne vom limita să îți descriem în câteva cuvinte titlurile care n-au impresionat în ultima perioadă, precum și câteva jocuri must have.

Super Hexagon

Te simți darnic și liniștit în concediul de Sărbători? Scapă de aceste senzații cu Super Hexagon, un titlu sadic de greu dar care creează imediat dependență. Vei învăța valoarea a 10 secunde cu ajutorul unor forme geometrice colorate și a unui soundtrack cu accente Daft Punk.

Triple Town

Opusul lui Super Hexagon, Triple Town este un joc de durată, liniștit și organizat, care îți va răpi însă ore și ore. Bazându-te pe regula că trei sau mai multe obiecte alăturate se transformă într-ul superior (ex trei căsuțe devin un castel), trebuie să construiești un orășel cât mai dezvoltat pe o grilă cu spațiu limitat. Ne-a mâncat probabil câteva zeci de ore pe mobil în ultimele luni.

Fieldrunners 2

Regele tower defense a revenit în acest an cu un joc îmbunătățit la toate capitolele – grafică mai bună, gameplay îmbunătățit și un arsenal uriaș cu ajutorul căruia trebuie să oprești invația armatei de soldăței clonați. Un review aici.

Alte jocuri excelente pe care merită să le testezi: Infinity Blade, Carmageddon, Cut the Rope, seria Angry Birds, Jetpack Joyride, Tiny Wings.

Etichete: , , , , , ,