App Store depaseste 40 de miliarde de descarcari

Scris de | 7 ianuarie, 2013
App Store depaseste 40 de miliarde de descarcari

Apple a anuntat astazi depasirea pragului de 40 de miliarde de descarcari totale din App Store, cu aproape 20 de miliarde de descarcari doar in 2012. App Store numara peste 500 de milioane de conturi inscrise si peste 775 de mii de aplicatii realizate de dezvoltatori. Luna decembrie adunat peste 2 miliarde de descarcari de aplicatii.

app store, 40 de miliarde de aplicatii itunes

“A fost un an incredibil pentru comunitatea de dezvoltatori iOS. Dezvoltatorii au realizat peste sapte miliarde de dolari din App Store si vom continua sa investim pentru a le oferi cel mai bun ecosistem pentru a crea cele mai inovatoare aplicatii din lume”, a declarat Eddy Cue,  Senior Vice President of Internet Software and Devices la Apple.

Comunicatul emis de Apple astazi a devazluit si cateva cifre impresionante ale unora dintre cele mai populare aplicatii din App Store.

Temple Run a fost descarcat de peste 75 de milioane de ori, iar DragonVale si Clash of Clans, doua jocuri realizate de studiourile Backflip si Supercell, au adus castiguri de peste 100 de milioane de dolari. Alte servicii emergente au atras milioane de utilizatori pe iOS – Uber, Flipboard, HotelTonight, AirBnB, in timp ce Electronic Arts, Ubisoft, Autodesk, Marvel si Major League baseball au continuat sa-si extinda ofertele pe platforma iOS.

Etichete: , , , ,