Kickstarter face bilanțul pentru 2012: 18 mii proiecte finanțate, 320 mil dolari în joc

Scris de | 9 ianuarie, 2013
Kickstarter face bilanțul pentru 2012: 18 mii proiecte finanțate, 320 mil dolari în joc

Kickstarter, platforma ce are ca scop finanțarea diferitelor proiecte creative, de la jocuri la filme, muzică sau gadgeturi, a făcut publice cifrele înregistrate în 2012. Rezultatele sunt impresionante, fiind înregistrate peste 18 mii de proiecte care au fost finanțate cu succes de către public.

Sumele alocate de aceștia s-au apropiat de 320 milioane dolari, o creștere cu peste 200% față de anul precedent, iar numărul de finanțatori a ajuns la 2.241.475. Printre proiectele cele mai de succes se numără jocul celor de la Double Fine Adventure, ceasurile inteligente Pebble, ochelarii VR Oculus Rift sau imprimanta 3D Form 1.

Dacă v-ați întrebat cum funcționează sistemul Kickstarter, răspunsul este destul de simplu. Un utilizator sau o echipă depun un proiect pe care încearcă să îl ilustreze cât mai bine prin schițe sau vide0-uri promoționale  și stabilesc un deadline și o sumă țintă. Finanțatorii (de cele mai multe ori oameni simpli) alocă diferite sume pentru proiect fie pentru că sunt inspirați de idee sau pentru că vor primi o copie a produsului.

Dacă suma țintă a fost strânsă până în momentul expirării timpului alocat, proiectul se consideră finanțat și cărțile de credit ale finanțatorilor sunt taxate. Sistemul în sine reține 5% din sumele alocate pentru a-și asigura funcționarea.

Etichete: , ,