Camera de pe Nokia 808 ar putea sosi anul acesta pe un telefon cu Windows Phone

Scris de | 24 ianuarie, 2013
Camera de pe Nokia 808 ar putea sosi anul acesta pe un telefon cu Windows Phone

nokia 808, nokia 808 pureviewVisai la un Nokia cu o cameră de excepţie, similară cu cea de pe 808 Pureview şi un sistem de operare solid, precum cu Windows Phone? Ei bine, visele ar putea deveni realitate, cel puţin potrivit zvonurilor.

Surse citate de cei de la The Verge vorbesc despre un dispozitiv cu numele de cod EOS care ar urma să fie lansat mai târziu în acest an şi care va folosi o cameră foto similară cu cea pe care o regăseam la Nokia 808 Pureview, ce va permite realizarea de imagini cu rezoluţia de 38MP.

Nokia 808 Pureview este fără îndoială telefonul cu cea mai bună cameră de pe piaţă, însă o serie de aspecte negative l-au ţinut în umbră – dimensiunile, preţul şi nu în ultimul rând sistemul de operare Symbian. Este greu de conceput să plăteşti circa 2000 lei pe un dispozitiv care cu greu poate fi numit smartphone.

Compania finlandeză pare însă să fie conştientă de slăbiciunile actualului rege al megapixelilor şi ar urma să le corecteze anul acesta. Proiectul EOS va avea la bază sistemul de operare Windows Phone, dezvoltat de Microsoft şi va sosi într-o carcasă premium, din aluminiu. Rămâne să vedem dacă inginerii vor reuşi să reducă grosimea şi greutatea dispozitivului, însă cert este că sistemul optic va fi unul remarcabil, posibil chiar mai bun decât cel de pe 808.

Rămâne să vedem dacă EOS va vedea într-adevăr lumina zile în acest an, însă este cert că smartphone-ul are o nişă de utilizatori care l-ar primi cu braţele deschise.

Etichete: , , ,