PlayStation 4 (PS4) lansat oficial: Detalii despre impresionanta consolă Sony

Scris de | 21 februarie, 2013
PlayStation 4 (PS4) lansat oficial: Detalii despre impresionanta consolă Sony

ps4După un montaj video impresionant, proiectat pe o serie de ecrane panoramice, Andrew House, CEO-ul Sony Computer Entertainment a deschis evenimentul așteptat de gamerii de pe întreg globul – gala de lansare a consolei PlayStation 4.

O consolă a viitorului cu un hardware gândit pe măsură. PlayStation 4 are la bază un APU cu 8 core-uri CPU, 8GB memorie unificată, un hard disk clasic și va utiliza memorie GDDR5. Vorbim despre arhitectură x86 ce le va ușura munca dezvoltatorilor. Extrem de binevenit este chipul secundar ce va gestiona download-ul și alte aspecte ce țin de instalare. Acesta va permite printre altele rularea de jocuri în timp ce acestea se descarcă, eliminând timpii morți. Timpul de startup și de revenire din modul sleep sunt și ei reduși la minim.

PS4 este însoțit de controlerul DualShock  4, ce introduce un touchpad, un lightbar (practic un LED colorat similar cu cel de pe Move) și un buton share. Un alt periferic identifică poziția controlerului  folosind camera și lightbar-ul de pe acesta.

Consola va mai oferi hardware de compresie/ decompresie dedicat, ce va facilita printre altele sharing-ul de video-uri.

După cum era de așteptat, tehnologia cloud este integrată adânc în experiența noii console, Sony apelând la acest capitol la cei de la Gaikai. Vei putea rula instant jocurile din PlayStation Store, prin simpla apăsare a unui buton. Transmiterea lejeră a partidelor de gaming este și ea extrem de accesibilă.

Remote play a ajuns în sfârșit la nivelul pe care în așteptam, fiin integrat în arhitectura consolei. Folosind puterea de procesare a lui PS4 vei putea rula lejer, prin streaming, jocurile de pe PS4 și pe PS Vita.

PlayStation 4 este o consolă extrem de „sociabilă”, rețelele sociale bucurându-se de o atenție deosebită, fapt demonstrat și de noul buton Share de pe controler. Sony pune mai mult focus pe identitatea reală, încercând să conecteze într-o multitudine de moduri prieteni și nu avataruri.

Câteva dintre jocurile prezentate în cadrul evenimentului:

–        Knack  – personajul principal  este un robot capabil să își modifice forma absorbind materiale din jur

–         Killzone Shadow Fall – un nou shooter din populara franciză, a cărui acțiune se desfășoară într-o metropolă din viitor

–        Driveclub  – un joc racing bazat pe conceptul de echipă ce îți permite să conduci cele mai bune mașini în cele mai impresionante locații de pe glob, împreună cu prietenii sau împotriva altor cluburi

Alte titluri: Infamous Second Son, The Witness, Watch Dogs (Ubisoft), Diablo III, Deep Down (Capcom) şi Destiny (Activision/ Bungie)

Vom reveni la dimineață cu detalii despre noua consolă Sony PlayStation 4 și despre jocurile ce urmează să fie disponibile.

UPDATE

Revenim cu o serie de detalii, în special tehnice, ce au lipsit  din conferinţa de lansare de aseară.

Sony PlayStation 4 hardware: CPU x86-64 AMD “Jaguar”,  8 core-uri, unitate grafică AMD Radeon capabilă de 1.84TFlops, hard disk integrat, unitate optică Blu-ray şi porturi USB 3.0.  Noul contoler DualShock 4 va avea o greutate de cira 210 grame, un touchpad capacitiv cu sistem touch în 2 puncte, difuzor mono, buton share sistem de Rumble îmbunătăţit şi un lightbar ce comunică cu noul PlayStation 4 Eye.

Consola PS4 va fi disponibilă la finalul lui 2013, în perioada sărbătorilor.

 

Etichete: , , , , ,