Topul celor mai uşor de reparat tablete, în viziunea iFixit

Scris de | 1 martie, 2013
Topul celor mai uşor de reparat tablete, în viziunea iFixit

topExperţii de la iFixit au publicat un top ce ordonează câteva dintre cele mai populare tablete de pe piaţă în funcţie de cât de uşor sunt de reparat. Fiecare dintre tablete a primit un scor bazat pe cât de dificil este de desfăcut carcasa, gradul de efort necesar pentru a înlocui principalele componente, tipul de unelte necesare service-ului sau posibilitatea de upgrade.

Topul este destul de interesant deoarece unele dintre cele mai populare şi mai bine vândute tablete au obţinut cel mai prost scor. Vorbim aici despre iPad-urile celor de la Apple, care primesc doar 2/10, fiind criticate pentru piesele lipite în exces, riscul de a distruge displayul în timpul dezasamblării sau şuruburile ascuns şi greu de îndepărtat. O notă şi mai mică, de 1/10 o obţine însă noua tabletă Microsoft, Surface Pro, care este criticată „tonele de adeziv care ţin totul în loc”, ca să îi cităm pe cei de la iFixit, cât şi pentru riscul de a distruge carcasa în timpul dezasamblării. Un plus ar fi faptul că bateria nu este lipită de placa de  bază.

În partea opusă a clasamentului regăsim tablete precum Dell XPS 10, cu 9/10, Amazon Kindle, 8/10 sau Samsung Galaxy Tab 2 7.0, lăudate pentru lejeritatea procesului de dezasamblare, bateria uşor de înlocuit sau designul modular.

Topul complet îl găsiţi aici.

Etichete: , , ,