Game of Thrones: Primul episod din sezonul 3 sparge noi recorduri în categoria torente

Scris de | 2 aprilie, 2013
Game of Thrones: Primul episod din sezonul 3 sparge noi recorduri în categoria torente

game of thrones 3Primul episod al sezonului 3 din serialul HBO  Game of Thrones sparge recorduri pe toate fronturile, în special în zona „întunecată” a torentelor.

Potrivit datelor înregistrate de cei de la TorrentFreak premiera noului sezon a depăşit cu mult 1 milion de descărcări, iar numărul maxim de utilizatori dintr-un swarm (cei de descărcau şi uploadau simultan) a stabilit un nou record în lumea bittorrent, cu cifra de 160.000. Recordul precedent fusese stabilit cu ceva vreme în urmă de un episod al serialului Heroes.

Unul dintre motivele pentru care Game of Thrones este atât de piratat ţine de diferenţa dintre momentul în care acesta este difuzat în SUA şi restul lumii. Mulţi fani nu mai au răbdare să aştepte câteva ore până când serialul va fi difuzat la ei în ţară aşa că se aruncă rapid pe episodul deja disponibil în Statele Unite. Alţii pur şi simplu refuză să plătească preţul suplimentar pentru acces la programele HBO.

În ciuda ratei uriaşe a pirateriei pentru show-ul bazat pe cărţile lui George R. R. Martin, cei de la HBO nu par să fie deranjaţi. Aceştia au realizat un aspect extrem de important pe care multă lume din media încă nu vrea să îl accepte – pirateria aduce cu sine o creştere uriaşă a popularităţii unui show, iar de multe ori veniturile companiilor cresc în loc să scadă. Spre exemplu Michael Lombard, şeful diviziei de programe a HBO a declarat în mai multe rânduri că pirateria nu a afectat deloc vânzările de DVD-uri şi că vede atenţia sporită pentru show ca pe un compliment şi ca pe un mod de promovare în rândul societăţii.

 

 

 

Etichete: , , , ,