Nokia Lumia 925: mai subtire, mai usor, design metalic, Smart Camera

Scris de | 14 mai, 2013
Nokia Lumia 925: mai subtire, mai usor, design metalic, Smart Camera

Nokia a anuntat astazi un nou smartphone in familia Lumia, Lumia 925. Terminalul pastreaza sub capota aproape aceleasi specificatii cu modelul Lumia 920, dar vine cu un design metalic, este mai subtire si mai usor, si integreaza o noua aplicatie denumita Smart Camera, care realizeaza 10 cadre si vine cu o serie de optiuni de editare.

nokia-lumia-925-romania

Un lucru pe care oamenii l-au reclamat atunci cand tineau Lumia 920 pentru prima oara in mana a fost greutate si grosimea. Greutatea si grosimea a fost un compromis facut de Nokia pentru a putea integra o camera buna si posibilitatea de a incarca telefonul wireless. Datorita constructiei metalice, Lumia 925 cantareste acum doar 139 de grame fata de cele 185 de grame de la Lumia 920 si masoara 8.5 mm fata de cei 10.7 mm.

Sub carcasa ruleaza tot un procesor dual-core Spandragon S4 la 1.5 GHz si 1 GB memorie RAM si apar modificari in ceea ce priveste tipul display-ului, acolo unde Lumia 925 vine cu un display Puremotion HD+ cu tehnologie Amoled si protectie Gorilla Glass 2.

Camera foto este de 8,7 megapixeli cu lentile Carl Zeiss si dual-LED flash si aduce o lentila suplimentara pentru a imbunatati fotografierea in lumina mai intensa. Lumia 920 este recunoscut drept unul dintre cele mai bune telefoane pentru fotografierea in lumina scazuta, dar fotografiile in lumina naturala sau mai intensa au fost apropiate sau sub cele ale altor smartphone-uri de top. Tot la capitolul fotografiere Nokia a lansat modul Smart Camera, o noua modalitate pentru a capta 10 fotografii odata si optiuni de editare ca Best Shot, Action Shot si Motion Focus pentru a crea imagini la o calitate mai buna. Noul mod va sosi pe toate terminale cu Windows Phone 8 printr-un update denumit „Amber”.

Nokia a dezvaluit presei si cateva fotografii realizate cu Lumia 925. Puteti vedea mai jos cateva exemple.

De asemenea, Nokia a anuntat ca aplicatia Hipstamatic va sosi pe smartphone-urile Lumia si va permite impartasirea fotografiilor pe retele sociale: Facebook, Twitter, Foursquare si Instagram.

Nokia Lumia 925 va fi disponibil in alb, gri si negru, incepand din luna iunie in Marea Britanie, Germania, Italia, Spania si China, dar va sosi si in alte tari in aceasta vara. Costul fara TVa este de 469 de euro, dar el va diferi in functie de tara si operatori.

Etichete: , , , , , , , ,