Candy Crush Saga este cel mai popular joc pe smartphone-uri si pe Facebook

Scris de | 15 mai, 2013
Candy Crush Saga este cel mai popular joc pe smartphone-uri si pe Facebook

Candy Crush Saga, joc dezvoltat de King si lansat in luna noiembrie a anului trecut, a ajuns numarul unu in categoria Jocuri pe platformele mobile si este constant in top 3 aplicati pentru dispozitivele mobile, iar recent a ajuns aplicatia #1 pe Facebook dupa depasirea Zynga.

CCSpresskit

Candy Crush Saga si Bubble Witch Saga, jocuri dezvoltate si testate si de romanii de la studiul din Bucuresti, sunt singurele jocuri cross-platform pe Facebook, iOS si Android.

Conform Inside Social Games, la inceputul lui aprilie Candy Crush Saga a inregistrat peste 45.5 milioane de utilizatori activi lunar si peste 15 milioane de utilizatori activi zilnic, ajung primul joc pe Facebook.

Conform unui comunicat emis astazi de companie, King considera platformele mobile „un pilon important datorita popularizarii smartphone-urilor si tabletelor in toate categoriile de public”. Unul dintre principalii diferentiatori intre King si concurenta este rularea cross platform a jocurilor, adica sincronizarea intre platformele iOS, Android si Facebook.

Strategia King pentru viitor implica lansarea de noi titluri pentru platforma web, www.king.com, acolo unde jocurile sunt testate de utilizatori si portarea celor mai populare jocuri pentru Facebook si platformele mobile, iOS si Android. Studioul deschis la Bucuresti se ocupa de aceasta ultima etapa, echipa locala dezvoltand versiunile de mobil ale celor mai populare jocuri de pe platforma Facebook.

Etichete: , , ,