Allview P5 Qmax in test – primele impresii, camera foto si rezultate in benchmark-uri

Scris de | 27 iunie, 2013
Allview P5 Qmax in test – primele impresii, camera foto si rezultate in benchmark-uri

Allview a lansat luna asta cel mai mare smartphone din portofoliul companiei, modelul P5 Qmax, un phablet cu display de 5.3 inci, procesor quad-core la 1.2 GHz, camera de 8 MP cu filmare HD si un pret de raft de 1.199 lei. Terminalul a ajuns in redactie pentru testare, iar pana la publicarea unui review detaliat va oferim cateva impresii dupa o utilizare moderata, o serie de rezultate din testele sintetice de benchmark-uri si cateva cadre surprinse de camera.

allview-p5-qmax

  • Design. P5 Qmax are un display cu o diagonala de 5.3 inci si intra fara probleme la categoria phableturilor. Datorita ramei cromate care uneste partea din spate de ecran acesta sta bine in mana. Capacul din spate este construit in totalitate din plastic mat si ofera grip bun.
  • Ecran. La data lansarii am fost putin sceptic cu privinta la ecran, unul cu panou MVA, dar acum pot spune ca imaginile arata bine, cu culori vii. Totusi, ecranele cu tehnologia MVA in spate sunt mai slabe decat cele cu IPS, dar au fost nevoie si de compromisuri pentru a atinge pretul de 1.199 lei pentru un astfel de dispozitiv.
  • Jocuri. Am testat si cateva jocuri: Asphalt 7, Bladeslinger, Temple Run 2. Unele se misca bine, altele au lag deranjant. Vom mai incerca si alte titluri pentru review-ul detaliat si vom oferi detalii mai amanuntite despre performanta la nivel de gaming. Un astfel de terminal este destinat, in primul rand, pentru multimedia, jocurile fiind un capitol pe care ii intereseaza pe multi.
  • Camera. Cateva cadre:
  • Benchmark. Pentru amatorii de rezultate din Benchmark, vedeti in imaginile de mai jos cateva rezultate:

In cele cateva teste efectuate, Allview P5 Qmax a dovedit ca vine cu plusuri, dar are parte si de minusuri care i-ar putea umbri succesul. Pentru un astfel de model ar fi fost nevoie, poate, de un procesor mai puternic si multa memorie interna (doar 1,7 GB raman disponibili pentru utilizare).

Un test amplu va putea fi vazut aici saptamana viitoare, iar daca pana atunci aveti intrebari sau nelamuriri puteti folosi formularul de comentarii.

Etichete: , , ,