IFA 2013: Samsung lanseaza Galaxy Note 3 – ecran de 5.7 inchi, spate din piele, procesor Snapdragon 800, 3 GB memorie RAM

Scris de | 5 septembrie, 2013
IFA 2013: Samsung lanseaza Galaxy Note 3 – ecran de 5.7 inchi, spate din piele, procesor Snapdragon 800, 3 GB memorie RAM

Samsung a anuntat ieri, la IFA Berlin, lansarea lui Galaxy Note 3, un terminal ce incorporeaza tehnologie de top intr-un design premium, cu un spate texturat care imita pielea. Va fi disponibil comercial incepand cu 25 septembrie in peste 140 de tari din intreaga lume. Galxy Note3_031_set2

Samsung Galaxy Note 3 va fi disponibil in doua versiuni, cu procesor quad-core Snapdragon 800 la 2.3 GHz sau cu procesor Octa-Core la 1.9 GHz (A15 1.9 GHz + A7 1.3 GHz), disponibilitatea va varia in functie de piata, iar cel mai probabil in Romania va ajunge versiunea cu procesor pe platforma Qualcomm si conectivitatea LTE, asa cum ajungea si Samsung Galaxy S4 la momentul lansarii.

Caracteristicile tehnice pentru Note 3 mai includ un ecran Super Amoled de 5.7 inci cu rezolutie Full HD, chipset grafic Adreno 330, 3 GB memorie RAM, 32/64 GB memorie interna,camera foto cu senzor de 13 MP si una frontala de 2 MP, baterie de 3200 mAh, IR LED pentru controlul televizorului, slot microSD pentru extinderea spatiului de stocare cu pana la 64 de GB si ruleaza cel mai nou sistem de operare Android 4.3 Jelly Bean.

Desi incorporeaza un ecran mai mare fata de Note 3, noul model pastreaza aceleasi dimensiuni, dar este mai subtire si mai usor, avand o greutate de 168 de grame ( 180 de grame la Note 2) si masurand 8.3 mm in grosime (9.4 mm pentru Note 2). Ecranul aduce acum o rezolutie Full HD 1920 x 1080 pixeli si 386 ppi fata de rezolutia HD 1280 x 720 pixeli si 267 ppi de la Note 2. Fata de versiunea anterioara sunt diferente la aproape toate capitolele: 3 GB memorie RAM vs. 2 GB la Note 2, camera de 13 MP fata de cea 8 MP, procesor quad-core la 2.3 GHz vs. Quad-core la 1.6 GHz, filmare la rezolutie 4k vs. filmare in Full HD.

S Pen-ul, unealta de baza introdusa de gama Note de la Samsung se reinventeaza si „este creat pentru a facilita comunicarea dintre utilizator si dispozitiv cu ajutorul unor functii unice de control”. Un click pe butonul incorporat in S Pen activeaza pe ecran Air Command, o paleta cu cinci functii care sa ajute la rezolvarea mai rapida a task-urilor.

Multi Window, functia care permite rularea a doua aplicatii in acelasi timp pe ecran pentru cresterea productivitatii, ramane o caracteristica importanta incorporata pe terminalele de top Samsung, iar acum este disponibila optiunea Drag and Drop in Multi Windows, utilizatorii putand muta continut dintr-o fereastra in alta.

Samsung Galaxy Note 3 convinge din plin la capitolul performante si caracteristici, dar vine cu plusuri importante si la design. Noul model vine acum cu un capac pe spate care imita pielea si care ofera un plus important la aspect, dar si la manevrabilitate, oferind acum un grip mai stabil. De asemenea, accesoriile sunt si ale la fel de elegante, cu cover-uri din acelasi material texturat precum capacul din spate.

Note 3 va fi disponibil de la sfarsitul acestei luni in peste 140 de tari din intreaga lume, in trei culori: negru, alb si roz.

Etichete: , , , , ,