Apple numește un CEO al Burberry drept vicepreședinte al magazinelor de retail și online

Scris de | 15 octombrie, 2013
Apple numește un CEO al Burberry drept vicepreședinte al magazinelor de retail și online

Apple a anunțat astăzi că Angela Ahrendts, CEO al companiei de modă Burberry, se alătura Apple într-o poziție nou creată, drept vicepreședinte și membru al echipei executive, raportând direct la șeful Apple, Tim Cook.

Dacă v-ați îndoit vreodată că Apple nu pune mare preț pe design și modă (wearing tech?), Apple a ținut să demonstreze încă o data că vă înșelați. Burberry este o casă de modă britanică care produce haine, parfumuri și accesorii de lux, iar Cook a recunoscut creștere companiei Burbery la nivel mondial și cum a reușit Angela să “fie un lider extraordinar de-a lungul carierei sale”. Apple spune că Angela Ahrendts va supraveghea direcția strategică, extinderea și funcționarea magazinelor retail și a celui online.

“Sunt încântat că Angela se va alătura echipei noastre”, a spus Cook. “Ea împărtașește valorile noastre și obiectivele noastre de inovare și ea pune același accent ca noi pe experiența clientuluio. Ea însăși a arătat că este un lider extraordinar de-a lungul carierei sale și are un palmares demonstrat”.

Trecând peste informațiile oferite printr-un comunicat de presă, rămâne de văzut implicarea și schimbările pe care le va aduce noua conducere a magazinelor, atât în designul magazinelor (Apple folosește mobilier și design aproape identic pentru toate magazinele sale), dar și în parteneriatele din lumea modei pe care noul vicepreședinte ar putea să le implementeze. Anterior, imediat după lansarea iPhone 5s, Apple a comunicat presei că un eveniment de modă al Burberry (care a avut loc pe 16 septembrie) va fi capturat cu camera iSight de pe noul iPhone 5s.

Ahrendts va ajunge la Apple în primăvara. Anterior de Burberry, ea a fost vicepreședinte al Liz Claiborne și mai înainte a servit drept președinte al Donna Karan International.

foto via Forbes.com

Etichete: , , , , ,