Microsoft a anunțat disponibilitatea Windows 8.1 în România

Scris de | 21 octombrie, 2013
Microsoft a anunțat disponibilitatea Windows 8.1 în România

Filiala locala a Microsoft a anunțat disponibilitatea versiunii Windows 8.1 în România, o versiune care aduce modificări și îmbunătățiri, permițând utilizatorilor să-și personalizeze PC-ul indiferent de locul în care își desfășoară activitatea.

windows-8.1

Windows 8.1 duce cu un pas mai departe viziunea Windows despre rolul unei experiențe de utilizare puternic personalizate și respectă promisiunea Microsoft de a veni cu actualizări mai des, bazat pe  feedback-ul utilizatorilor. De altfel, Windows 8.1 marchează momentul apariției pe piață a unui val de dispozitive inovatoare, atât pentru consumatorii finali, cât și pentru clienții de business – de la mobilitatea și flexibilitatea tabletelor și a device-urilor 2 în 1, la experiențe complexe și mult mai productive pe laptop și dispozitive de tip all-in-one. Multe dintre aceste device-uri sunt dispozitive touch și prezintă funcționalități avansate în ceea ce privește puterea de procesare, autonomia și design-ul”, informează comunicatul emis de Microsoft România.

Windows 8.1 aduce o serie de îmbunătățiri. Butonul Start revine, căutarea cu Bing Smart Search este mai avansată și permite căutari pe device și pe Internet, ecranul poate fi acum mai ușor personalizabil, permițând ajustarea tiles-urilor și alegerea dintr-o gamă variată de culori și design-uri pentru background și au fost introduse o serie de aplicații și servicii noi. În ceea ce privește multitasking-ul, în Windows 8.1 pot funcționa simultan până la 4 aplicații, iar Windows Store a suferit schimbări de design, a adus noi categorii. Aplicațiile achiziționate din Windows Store vor primi update automat, fără să fie nevoie de updatarea manuală.

Odată cu lansarea Windows 8.1 în România, Microsoft a decis să promoveze o parte dintre aplicațiile românești de top “ce merită un loc pe ecranul de Start”: Trip Journal, Tren Călător, Romanian Roads, Hppy, Ski România.

Update-ul la Windows 8.1 este disponibil gratuit utilizatorilor care au cumpărat o versiune Windows 8, prin descărcarea upadte-ului din Windows Store. Odata cu apariția versiunii 8.1 este disponibilă și o variantă retail, iar diverse oferte te așteaptă în cadrul unor magazine din țară: eMAG, evoMAG, PC Garage, Domo și Flanco.

foto via Cnet

Etichete: , , , , , ,