Nokia a lansat prima sa tabletă. Lumia 2520 are un ecran FullHD de 10.1 inchi, procesor Snapdragon 800, baterie de 8000 mAh și rulează Windows RT 8.1

Scris de | 22 octombrie, 2013
Nokia a lansat prima sa tabletă. Lumia 2520 are un ecran FullHD de 10.1 inchi, procesor Snapdragon 800, baterie de 8000 mAh și rulează Windows RT 8.1

Nokia a anuțat astăzi lansarea primei tablete din portofoliu. Lumia 2520 a fost dezvăluită în cadrul evenimentului Nokia World de la Abu Dhabi și confirmă majoritatea zvonurilor din ultima vreme.

nokia-lumia-2520

A trecut ceva vreme de când au apărut primele imagini pe internet cu o posibilă tabletă Nokia și de când Marko Ahtisaari, Head of Product Design la Nokia, a confirmat că o tabletă este în lucru. Astăzi, compania finlandeză a lansat oficial o tabletă cu Windows RT 8.1, prima încercare (și probabil ultima) de a pune pe picioare versiunea RT de la Microsoft.

Nokia Lumia 2520 integrează un procesor quad-core de la Qualcomm, modelul Snapdragon 800 la 2.2 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 de GB spațiul de stocare intern, ecran cu diagonală de 10.1 inchi și vine cu rezoluție 1080p cu protecție Gorilla Glass 2. În ceea ce privește conectivitatea, avem de-a face cu o combinație 4G + Wi-Fi, iar camera principală aduce pentru prima data o lentilă cu optică Zeiss pe tabletă, camera principală având 6.7 megapixeli (filmare FHD) și cea secundară 2 MP (filmare HD). Alte specificații tehnice includ: baterie de 8000 mAh, slot microSD (până la 32 de GB), NFC, WLAN 802.11 a/b/g/n. Tableta are o greutate de 615 grame și o grosime de 8.9 mm.

nokia-lumia-2520-thin

Așa cum a procedat și pe smartphone-urile sale Lumia, Nokia va aduce și o experiență software exclusivă. Dragons Adventures este un joc interactiv dezvoltat în parteneriat cu DreamWorks Animation, Nokia Storyteller este o aplicație dezvoltată de Nokia care introduce un nou mod de a pune imagini și clipuri pe o hartă, asemenea unei povești, iar Nokia Video Director permite editarea și obținerea unor videoclipuri mai creative. Tabletă include și hărțile Maps, cu posibilitatea de a le descărca offline.

Tableta va fi disponibilă în culorile roșu, alb, cyan șiu negru, iar tableta beneficiază de o tastatură cu rol și de capac de protecție, Nokia Power Keyboard, care aduce 5 ore suplimentare de funcționare și dispune de 2 porturi USB, precum și de trackpad. Tastatura se achiționează separat, pentru un preț recomandat de 149 USD.

Nokia va începe livrările pentru Lumia 2520 în trimestrul 4 al acestui an, cu un preț estimativ de 499 dolari. Printre primele țări în care va ajunge se numără SUA, Marea Britanie și Finlanda.

Etichete: , , , , ,