Samsung lansează Samsung Galaxy S5 în România. Oficial ajunge în magazine începând cu 11 aprilie, iar prețul de precomandă ajunge la 3.100 de lei

Scris de | 24 martie, 2014
Samsung lansează Samsung Galaxy S5 în România. Oficial ajunge în magazine începând cu 11 aprilie, iar prețul de precomandă ajunge la 3.100 de lei

Samsung a prezentat astăzi în România nol Galaxy S5, flagship-ul companiei prezentat oficial la Mobile Web Congress acum o lună. Noul smartphone va fi disponibil în oferta magazinelor partenere începând cu 11 aprilie, iar la momentul actual prețul de precomandă se situează în jurul a 3.000-3.200 de lei.

Samsung-Galaxy-S5 (4 of 4)

Fără a oferi informații detaliate despre preț sau estimări de vânzări clare, Samsung a lansat astăzi în România noul model care va ține capul de afiș pentru următorul an, Galaxy S5. Conform oficialilor companiei locale, piața smartphone-urilor s-a situat în 2013 la 1.5 milioane de unități, iar pentru anul în curs se estimează o creștere cu aproximativ 30%.

Samsung Galaxy S5 a cunoscut îmbunătățiri atât la design cât și la caracteristicile tehnice, dar mizează foarte mult pe funcțiile menite să îmbunătățească experiența utilizatorului.

Samsung-Galaxy-S5 (1 of 4)

Vizual, păstrează formele pe care le cunoaștem de la Galaxy S4, dar spatele din plastic luciosc a fost înlocuit cu un material  mat, cu mici nervuri care ajută la aderență, iar ecranul a trecut de la 5 la 5.1 inchi, cu aceeași rezoluție Full HD. Are acum un port microUSB 3.0, cu încărcare mai rapidă și transfer de fișiere mai bun și este acoperit cu un capac pentru a rezista la apă (smartphone-ul este certificat IP 67, adică este rezistent la apă și praf; nu face scufundări, dar este de ajuns pentru imersiunile accidentale cu apă sau alte lichide). În plus, în partea din spate are adăugat un senzor pentru ritm cardiac, care se adaugă noilor funcții integrate de aplicația de fitness S Health 3.0.

Camera de pe Galaxy S5 se laudă cu cel mai rapid autofocus de pe piață, de până la 0,3 secunde, iar la realizarea unei capturi HDR nu se mai realizează procesarea, care dura câteva secunde. Funcția Selective Focus va permite focalizarea într-o anumită zonă în timp ce fundalul este estompat.

Samsung-Galaxy-S5 (2 of 4)

Senzorul de amprentă este integrat în butonul cunoscut Home din față care funcționează ca un scanner de amprentă, printr-un swype de sus în jos pe suprafața butonului, iar pe lângă posibilitatea de a debloca dispozitivul se oferă și posibilitate de a efectua plăți cu mobilul, dar încă nu știm dacă parteneriatul cu PayPal funcționează și pentru România.

Bateria măsoară 2.800 mAh, cu până la 10 ore de navigare web și 12 ore de redare video, dar implementarea modului Ultra Power Saving trece telefonul în culori alb negru și oprește toate aplicațiile și serviciile care nu sunt necesare. Ecranul este cel mai mare consumator de baterie pe un smartphone, iar Samsung ne promite până la 24 de ore de stand-by atunci când telefonul ajunge la 10% baterie și se activează acest mod

Samsung-Galaxy-S5 (3 of 4)

Download Booter combină puterea conectivității 4G și a Wi-Fi-ului pentru a oferi descărcări rapide.

Samsung Galaxy S5 va fi disponibil începând cu 11 aprilie în magazinele partenere în culorile negru, alb, albastru și auriu (numele oficiale sunt Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue și Copper Gold). eMAG și evoMAG listează terminalul la precomandă la un preț de 3.159 lei, la Quickmobile este listat la 3.099 lei, iar Orange și Vodafone au un preț standard afișat la 699 euro (3.123 la cursul BNR de astăzi).

Totodată, Samsung a anunțat lansarea pe plan local și a dispozitivelor purtabile, Samsung Galaxy Gear Fit și Samsung Galaxy Gear 2 și Gear Neo.

Etichete: , , , , , , , ,