Aplicaţia pentru smartphone myDriveAssist de la Bosch îţi citește semnele de circulație

Scris de | 10 iulie, 2014
Aplicaţia pentru smartphone myDriveAssist de la Bosch îţi citește semnele de circulație

Aplicația myDriveAssist recent dezvoltată de inginerii Bosch este capabilă să citească semnele de circulație, precum și să înregistreze și să proceseze alte informații pentru noile funcții ale vehiculelor.

Bosch myDriveAssist

Datele sunt colectate de către smartphone de pe drumul pe care circulă șoferul, apoi sunt analizate de către un server central și sunt puse din nou la dispoziție pentru aplicațiile autovehiculului.

Avertizează șoferii să nu accelereze

Aplicația Bosch, disponibilă gratuit în App Store și Google Play Store, utilizează camera integrată în smartphone pentru a citi semnele de circulație. Cu ajutorul său, programul recunoaște semnele de circulație și identifică limitele de viteză, semnele de anulare și zonele în care este interzisă trecerea. În plus, aplicația myDriveAssist avertizează șoferul vizual și acustic să nu depășească limita de viteză.

Semnele de circulație recunoscute pot fi de asemenea utilizate pentru a actualiza harta digitală stocată pe un server central: camera video identifică semnul de circulație și poziția sa cu ajutorul receptorului GPS, apoi trimite datele anonim către serverul central. Se poate spune că aparatul „observă” mediul înconjurător „prin ochii mașinii”.

Un labirint de semne

Informațiile privind mediul înconjurător pe care utilizatorii le adună pot fi integrate foarte repede în harta digitală. Limitele de viteză pot fi puse la dispoziția tuturor participanților la trafic în mod automat. Asta înseamnă că șoferii nu mai sunt dependenți de semnele de circulație locale; ei pot profita de avantajele celor mai recente informații disponibile din întreaga țară. Aplicația pentru smartphone myDriveAssist ajută șoferii să își facă loc prin jungla din mediul urban și crește siguranța rutieră.

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , , , , , , , , ,