BenQ și-a dublat vânzările de proiectoare în trimestrul al doilea din 2014

Scris de | 4 august, 2014
BenQ și-a dublat vânzările de proiectoare în trimestrul al doilea din 2014

BenQ a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an o creștere de 107% a vânzărilor pe segmentul proiectoarelor, în timp ce piața din România a avut o evoluție de 44% comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut, arată datele publicate de compania de analiză FutureSource Consulting. BenQ rămâne astfel liderul pieței de proiectoare în România, cu o cotă de 49,3%, de trei ori mai mare decât a companiei clasate pe al doilea loc.

 

benq 3d

“Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a fost un vector important al pieței, aducând creșteri ale vânzărilor pe toate categoriile de proiectoare. În această perioadă am observat o tendință clară de creștere a vânzărilor de modele Home Cinema, având în vedere cererea formulată de consumatori, dar și ofertele promoționale ce au contribuit la evoluția vânzărilor”, a declarant Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Astfel, în perioada aprilie-iunie, vânzările de proiectoare BenQ cu rezoluție Full HD (1920 x 1080p)  au crescut cu 188%, iar cele cu rezoluție WXGA (1280 x 800p)  au înregistrat un avans de 253%.

Din punct de vedere al scenariilor de utilizare, BenQ a înregistrat în aceeași perioadă un avans al vânzărilor de 129% pe segmentul Home Cinema, 113% pe cel instituțional și  96% pe segmentul corporate.Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania

“Chiar dacă nu au folosit proiectoarele pentru vizionarea meciurilor, unii dintre cumpărători au decis să achiziționeze video-proiectoare ca urmare a ofertelor promoționale disponibile în această perioadă. Astfel, BenQ a comercializat în trimestrul al doilea atât proiectoare profesionale, cu un preț de raft de 35.000 de ei, dar a reușit să crească vânzările și pe segmentul produselor premium pentru Home Cinema, cum este modelul BenQ W1500 cu proiecție wireless HDMI Full HD integrată, la un preț de raft de 7.500 de lei”, completează Dragoș Salamac.

La nivelul întregii piețe, proiectoarele cu rezoluții Full HD (1920 x 1080p) și cele cu rezoluție WXGA (1280 x 800p) au avut cea mai bună evoluție, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce arată influența pe care Campionatul Mondial de Fotbal 2014 o are asupra pieței. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2014 au crescut cu 131% vânzările de proiectoare Full HD și cu 136% cele pentru modelele WXGA, BenQ având 76%, respectiv 42%, din totalul videoproiectorelor vândute în România pe aceste segmente, arată datele publicate de compania de analiză FutureSource Consulting.

La nivelul celor trei luni, piața locală de video-proiectoare a crescut cu 44% din punct de vedere cantitativ și cu 52% din punct de vedere valoric, ceea ce arată o orientare a consumatorilor către modele cu funcții și capabilități avansate.

 

Etichete: , , , , , , ,