Intel anunță disponibilitatea Intel Edison și a celei de-a doua generații a platformei LTE

Scris de | 10 septembrie, 2014
Intel anunță disponibilitatea Intel Edison și a celei de-a doua generații a platformei LTE

CEO-ul Intel Corporation Brian Krzanich a deschis conferința tehnică anuală a Intel – Intel Developer Forum (IDF) – cu o serie largă de inițiative și proiecte, care demonstrează că Intel face rapid progrese în a dezvolta noi segmente de piață, în care totul este inteligent și conectat. Krzanich și alți reprezentanți Intel au anunțat noi instrumente hardware și software pentru dezvoltatori, au prezentat viitoarele tehnologii Intel și au anunțat noi produse dedicate mai multor segmente. Peste 4.500 de persoane din toată lumea participă la forum.

Brian Krzanich anunta Intel Edison

Noi instrumente pentru dezvoltatori

Intel a anunțat programul de Design de Referință Intel pentru Android pentru a oferi utilizatorilor de tablete o calitate superioară și experiențe consistente cu cea mai nouă versiune a Android. Intel va ajuta la procesul de adoptare al Android în rândul producătorilor de tablete prin oferirea de lucrări de inginerie software, acces la Google Mobile Services și suport pentru actualizări pentru viitoarele lansări Android.

Un alt program important este Analytics for Wearables (A-Wear), care va accelera procesul de lansare de aplicații pentru dispozitivele purtabile. Programul integrează componente software, inclusiv instrumente și algoritmi Intel și capabilități de management de date de la Cloudera CDH, toate stocate pe o infrastructură cloud bazată pe arhitectura Intel. Dezvoltatorii vor folosi gratuit programul A-Wear.

 

Noi produse Intel

Intel a anunțat disponibilitatea comercială a modemului Intel XMM 7260, integrat în smartphone-ul Samsung Galaxy Alpha în Europa și alte piețe regionale. Modem-urile Intel XMM 7260 și Intel XMM 7262 suportă unele dintre cele mai rapide standarde mobile din industrie, oferind transmisii de date Categoria 6 până la 300 Mbps. Modem-urile reprezintă cea de-a doua generație de platforme LTE ale Intel și le oferă producătorilor de sisteme soluții de înaltă performanță și eficiente energetic pentru viitorul val de rețele și dispozitive LTE-Advanced.

Intel Edison, computerul de dimensiunea unui timbru cu wireless încorporat, anunțat la CES, este acum disponibil pe piață. Platforma este creată pentru a oferi inovație rapidă și a-i ajuta pe inventatori, antreprenori și designerii de produse să dezvolte dispozitive, simplificând în același timp procesul de design, reducând costurile și crescând rezistența.

AT&T va fi operatorul exclusiv pentru brățara MICA – “My Intelligent Communication Accessory” – creată de Opening Ceremony și Intel, lansată săptămâna trecută la New York.

Dell Venue 8 7000

Noi produse și viitoare lansări

Michael Dell și Brian Krzanich au prezentat și viitoarea tabletă Dell cu capabilități foto unice. Dell Venue 8 7000 cu Intel RealSense snapshot este cea mai subțire tabletă din lume și va fi disponibilă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Intel RealSense snapshot este o soluție avansată de fotografiere care permite măsurarea, reorientarea și folosirea unor filtre selective doar cu atingerea unui deget. Intel RealSense va lansa noi capabilități și moduri de a folosi tableta, oferind un nou orizont creativ pentru dezvoltatori pentru a lansa aplicații care să schimbe modul în care utilizatorii interacționează cu fotografiile lor.

Intel Wireless Gigabit Docking – o experiență wireless completă, care include docking și încărcare wireless – a fost prezentat cu ajutorul unui design de referință bazat pe un procesor Intel pe 14nm. Dezvoltatorii au văzut în premieră și viitoarea generație a gamei de procesoare Intel Core pe 14nm pentru 2015.

Renumitul fizician Stephen Hawking s-a alăturat conferinței prin intermediul videoconferinței pentru a discuta despre cum tehnologia pentru persoanele cu dizabilități este adesea un teren bun pentru tehnologia viitorului. Având legătură cu participarea lui Hawking la conferință, Intel a prezentat Proiectul Connected Wheelchair, un concept creat de internii Intel, parte a programului Intel Collaborators. Acest proiect a demonstrat cum obiectele standard pot fi transformate în mașini conectate, furnizoare de date, cu ajutorul kit-ului de dezvoltare Intel Galileo, bazat pe procesorul Intel Quark, soluțiilor Intel Gateway pentru Internet of Things, cu produsele de securitate Wind River și McAfee.

Etichete: , , , , , , , , , , ,