49% dintre utilizatori românia au smartphone-ul conectat permanent la internet, arată un studiu Samsung

Scris de | 29 octombrie, 2014
49% dintre utilizatori românia au smartphone-ul conectat permanent la internet, arată un studiu Samsung

Circa 36% dintre adulții europeni folosesc servicii de streaming online cel puțin o dată pe săptămână și aproape jumătate dintre utilizatorii din România au smartphone-ul permanent conectat la internet, arată studiile efectuate de Samsung la nivel local și european.

Samsung - Ziua Internetului

Sunt câteva dintre cifrele cheie cu care sărbătorim astăzi 45 de ani de internet: pe 29 octombrie 1969, două calculatoare au fost conectate pentru transmiterea unui mesaj. Astăzi, 200 de miliarde de emailuri sunt transmise zilnic , 1,5 GB sunt transmiși în fiecare minut pe internet , iar la nivel mondial există peste 1 miliard de site-uri . Practic, internetul a redefinit nu doar modul în care avem acces la informație și felul în care consumăm conținut multimedia, ci și felul în care ne organizăm casele.

Studiile realizate de Samsung Electronics mai arată că telefoanele mobile sunt folosite tot mai puțin pentru a efectua și primi apeluri telefonice sau mesaje text, și tot mai multe pentru funcțiile lor secundare, dar la fel de importante, precum navigarea pe internet, verificarea rețelelor sociale sau accesarea contului bancar. Pe plan local, studiul Live Smart realizat de Samsung în august 2014 a arătat că 45% dintre respondenți au smartphone-ul conectat în permanență la internet, în creștere cu 7 puncte procentuale pe acest segment, comparativ cu anul 2013. În plus, aceștia au declarat că folosesc tot mai puțin funcțiile de bază ale telefonului (precum scrierea de mesaje text și convorbirile telefonice) și tot mai mult funcțiile smart ale dispozitivului (navigarea pe internet, GPS, diferite aplicații). Pe măsură ce comunicarea clasică pe telefon (mesaje și apeluri) scade, crește comunicarea online și numărul de funcții folosite.

Totodată, un studiu efectuat de Samsung la nivel european, numit Indicele Techonomic, arată că 36% dintre adulți se bucură de serviciile de streaming online cel puțin o dată pe săptămână, vizionând filme sau alt conținut video, iar 31% dintre ei folosesc streamingul online pentru a asculta muzică. În privința dispozitivelor folosite, 94% dintre participanții la studiu folosesc smartphone-ul, tableta sau PC-ul pentru a naviga pe internet, iar 86% dintre ei, pentru a-și verifica emailul. Printre alte activități care necesită conexiune la internet și pe care europenii le preferă se numără accesarea contului bancar de pe telefon sau tabletă, folosirea diferitelor aplicații mobile și accesarea rețelelor sociale.

Etichete: , , , , ,