#CES2015: Intel prezintă modulul Curie, un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables

Scris de | 7 ianuarie, 2015
#CES2015: Intel prezintă modulul Curie, un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables

Intel Corporation a anunțat mai multe tehnologii și inițiative care au ca scop accelerarea computingului către o altă dimensiune. Printre acestea se numără modulul Intel Curie, un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables, noi aplicații pentru camerele Intel RealSense, drone şi experienţe 3D.

 

Intel Curie este un produs de mici dimensiuni care se bazează pe SoC-ul (System on Chip) al companiei dedicat dispozitivelor purtabile și poate fi integrat în echipamente sportive și nu numai. Modulul este programat să apară în a doua jumătate a anului şi include SoC-ul Intel Quark pe 32 biți, o memorie SRAM de 80 kB și o memorie internă de 384 kB, Bluetooth, senzori (cu accelerometru și giroscop) şi baterie încărcabilă.

Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Basis Peak, Fossil Group, Luxottica Group, MICA and Opening Ceremony, SMS Audio şi competiția Intel “Make it Wearable”. Brian Krzanich prezinta Intel CurieÎn continuarea acestor inițiative, Intel şi Oakley au anunţat o colaborare strategică. Oakley este primul brand deținut de Luxottica Group cu care Intel colaborează pentru a combina ochelarii sport, de lux și premium cu tehnologia inteligentă. Alături de Krzanich pe scenă a venit Colin Baden, CEO al Oakley, care a anunţat că în prezent cele două companii lucrează la un produs inteligent care îi va ajuta pe sportivi să obţină performanţe mai bune. Produsul va fi disponibil în acest an.

Krzanich a prezentat de asemenea Nixie, prima cameră video purtabilă care poate zbura, desemnată câștigătoare a competiției ”Make it Wearable”. Nixie se fixează pe încheietura mâinii ca o brăţară, după care se desprinde și zboară pentru a-l fotografia pe utilizator. Krzanich i-a invitat pe fondatorii Nixie, Christoph Kohstall şi Jelena Jovanovic, pe scenă pentru a discuta despre competiția ”Make it Wearable” şi despre oportunitatea pe care proiectul o oferă anteprenorilor și inovatorilor. Krzanich împreună cu fondatorii au fost fotografiaţi de Nixie în cadrul evenimentului. El a declarat că “Make it Wearable” va avea loc și în acest an.

Konika Minolta - Mobotix 7

Etichete: , , , , ,