Konica Minolta lansează patru noi soluții de printare wireless

Scris de | 2 februarie, 2015
Konica Minolta lansează  patru noi soluții de printare wireless

Konica Minolta extinde portofoliul de produse și servicii cu patru noi soluții de imprimare wireless: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing Framework și Mopria Print Service.

AirPrint Konica Minolta

Printarea mobilă este acum mult mai rapidă, utilizatorii având posibilitatea să tipărească documente prin simpla atingere a dispozitivelor mobile de echipamentul de printare Konica Minolta, prin intermediul tehnologiei Near Field Communication (NFC). Mai mult decât atât, echipamentele Konica Minolta au capacitatea să creeze un mediu wireless, precum LAN Access Point Mode sau WiFi Direct, pentru a răspunde nevoii de printare mobilă și în mediile lipsite de o rețea wireless.

Echipamentele bizhub de la Konica Minolta sunt cerificate AirPrint astfel încât clienții pot tipări imagini și documente la cea mai bună calitate direct din aplicație, fără să fie necesară instalarea unor drivere separate. AirPrint este o tehnologie Apple inclusă în dispozitivele iOS precum iPad, iPhone și iPod Touch, precum și în dispozitivele OS X precum iMac și Macbook Pro.

Furnizat de Google, Google Cloud Print (GCP) permite utilizatorilor să printeze către o imprimantă inregistreată pe un cont Google, utilizând un dispozitiv mobil compatibil cu rețeaua, fără a fi necesară instalarea driverului de printare pe dispozitivul mobil. De asemenea, este posibilă partajarea imprimantelor cu alți angajați. GCP este compatibil cu iOS, Android OS, Windows și Mac OS.

Konica Minolta Print Service – bazat pe Android Printing Framework – este un plug-in care le permite utilizatorilor de Android (cu OS 4.4 KitKat sau versiuni mai noi) să printeze pe mai multe echipamente Konica Minolta, fără a fi necesare aplicații terțe sau driver suplimentar de printare.

Mopria, o alianță între principalii furnizori de telefoane mobile și imprimante, a dezvoltat plug-in-ul Mopria Print Service, care permite consumatorilor să printeze direct de pe dispozitivele cu Android 4.4 sau versiuni mai noi. Documente precum fotografii, pagini web sau documente PDF pot fi printate ușor prin intermediul rețelei wireless pe echipamente certificate Mopria.

Pentru mediile de lucru fără rețea wireless, echipamentele multifuncționale Konica Minolta pot oferi wireless Access Point Mode care să livreze o rețea wireless separată de rețeaua companiei, cu standarde complete de securitate. O altă posibilitate este activarea WiFi Direct pe sistemul de printare, pentru o asociere instantanee cu treminalul mobil. În plus, datorită suportului NFC, echipamentul de printare și treminalul mobil sunt foarte ușor de conectat pentru o printare directă. Utilizatorul nu trebuie să înregistreze imprimanta sau să efectueze configurări de rețea.

Pentru mai multe informații accesați: www.konicaminolta.ro.

Etichete: , , , , , ,