Samsung anunță nou senzor de imagine şi integrarea NFC IC pentru dispozitive mobile avansate

Scris de | 5 martie, 2015
Samsung anunță nou senzor de imagine şi integrarea NFC IC pentru dispozitive mobile avansate

Samsung a anunțat două noi soluții de componente mobile, vorbim de un senzor de imagine RWB (Red-White-Blue) de 8 megapixeli (MP) bazat pe tehnologie ISOCELL și un circuit integrat (IC) NFC (Near Field Communication) cu performanță RF (Radio Frequency) îmbunătățită.

Sasmung NFC S3FWRN5P

Tehnologia Samsung ISOCELL: senzor de imagine de 8 megapixeli și filtru color RWB pentru camerele foto frontale

Senzorul de imagine Samsung ISOCELL RWB CMOS de 8 megapixeli, modelul S5K4H5YB, oferă soluția ideală pentru camerele frontale de pe dispozitivele mobile, datorită performanței sale uimitoare în condiții de luminozitate redusă și a redării culorilor cu precizie sporită. Tehnologia ISOCELL și noul filtru RWB pentru șablonul de culori, dezvoltat de Samsung, îi permit noului senzor de imagine să maximizeze calitatea imaginilor digitale.

SamsungISOCELL

Tehnologia Samsung ISOCELL crește sensibilitatea la lumină și controlează colecția de fotoni, fapt ce rezultă într-o redare mai exactă a culorilor, chiar în condiții de luminozitate redusă. Barierele fizice dintre fiecare pixel ISOCELL permit 30% reducere în diafonie și 30% creștere a capacității full-well, comparativ cu pixelii convenționali BSI (Back Side Illumination). Noul șablon de culori RWB sporește sensibilitatea la lumină și redarea fidelă a culorii, permițând o îmbunătățire cu peste 3 decibeli în SNR (Signal to Noise Ratio) în situații cu luminozitate redusă. În plus, spre deosebire de alte configurări de șabloane de culori, asemănările majore dintre șabloane RWB și RGB elimină necesitatea unui convertor RGB în filtru RWB, ceea ce previne deviațiile de culoare.

SamsungNFC S3FWRN5P

Soluții NFC IC cu performanță RF de două ori mai bună pentru efectuarea de plăți mobile avansate

A patra generație de soluții NFC (S3FWRN5P) dispune de îmbunătățiri semnificative ale performanței RF, având o creștere de 100% față de predecesorul său în modul cartelă, respectiv de 20%  în modul citire. Datorită îmbunătățirii majore a performanței RF, circuitul integrat NFC funcționează cu una dintre cele mai mici antene disponibile pe piață, asemănătoare unei pelicule de film, ce poate fi atașată la bateria smartphone-urilor fără a fi nevoie de un booster de circuit integrat suplimentar. Astfel, producătorii de telefoane mobile au parte de noi beneficii de design, care pot veni în întâmpinarea cererii utilizatorilor pentru dispozitive mobile mai ușoare și mai subțiri.

Circuitul integrat NFC respectă cerințele stricte ale POS-urilor (Point of Sales) mobile și este pregătit pentru următoarea generație de smartphone-uri. Integrând tehnologia Samsung de procesare flash de 45 de nanometri, noul circuit integrat NFC a intrat în producție.

 

 

Etichete: , , ,