Studiu Samsung: bărbații folosesc dispozitivele mobile mai puțin decât femeile, 2,5 ore/zi față de 3 ore/zi

Scris de | 12 martie, 2015
Studiu Samsung: bărbații folosesc dispozitivele mobile mai puțin decât femeile, 2,5 ore/zi față de 3 ore/zi

Samsung a realizat un studiu online în rândul utilizatorilor români de dispozitive smart care relevă faptul că aproape jumătate dintre ei (47%) își doresc mai mult de la stilul de viață actual. La studiu au participat 1.306 respondenți din mediul urban, cu vârsta de peste 25 de ani, utilizatori de produse inteligente (smartphone, tabletă, Smart TV, Smart Camera).

Samsung_1

Rezultate studiu:

– peste jumătate (53%) dintre utilizatorii de smartphone-uri din mediul urban au un stil de viață activ, fiind deschiși la schimbare; în timp ce bărbații se declară mai mulțumiți de ceea ce au realizat, femeile par a fi în continuare preocupate de aspectele pe care le pot îmbunătăți în stilul lor de viață.

– peste 50% dintre utilizatorii de produse smart îşi doresc să învețe lucruri noi, 48% ar prefera să își dezvolte abilitățile, iar 46% dintre ei și-ar dori să descopere locuri și experiențe noi.

Samsung_5

– pentru că petrec, în medie, 1 oră pe zi pe drumul între casă și locul de muncă, unde se află aproximativ 9 ore pe zi, acestora le rămâne foarte puțin timp liber la dispoziție;  58% dintre respondenți au declarat că implicarea în activități care le oferă ocazii noi de învățare contribuie cel mai mult la dezvoltarea personală, mai bine de jumătate dintre ei nu aplică acest lucru, din lipsă de timp și energie.

– mai puțin de un sfert (18%) dintre respondenți urmează cursuri de îmbunătățire a abilităților lor; timpul liber este petrecut vizionând filme (53%), citind (50%) ori cu cei dragi (47%).

Samsung_6

– aproape toți participanții la interviu au declarat că intenționează să își schimbe stilul de viață în următorul an. Femeile acordă o atenție sporită creșterii încrederii în sine sau găsirii echilibrului în viața de zi cu zi, în timp ce bărbații se concentrează pe aspecte mai practice, cum ar fi îmbunătățirea abilităților și reducerea nivelului de stres. 50% dintre respondenți au menționat ca obiectiv pentru următoarele 12 luni îmbunătățirea situației financiare, 35% dintre ei și-au propus să petreacă mai mult timp cu oamenii care contează, 33% vor să capete încrederea necesară pentru a face anumite schimbări, în timp ce 27% dintre ei și-au propus să își îmbunătățească abilitățile.

Samsung_2

În topul metodelor care să susțină schimbările pe care doresc să le facă se numără: transformarea hobby-urilor în carieră sau deschiderea propriei afaceri (21%), apelarea la un mentor sau mediator care să îi susțină în schimbare (10%) și călătoriile în diferite colțuri ale lumii (7%).

Samsung_3

Tehnologia joacă un rol important în procesul de schimbare a stilului de viață și în dezvoltarea personală a utilizatorilor de dispozitive inteligente. Respondenții au declarat că petrec, în medie, 2,7 ore pe zi folosind dispozitivele mobile, bărbații (2,5 ore/zi) mai puțin decât femeile (3 ore/zi). Tehnologia este permanent prezentă în viețile lor, 77% dintre ei afirmând că tehnologia îi ajută să își realizeze sarcinile, 76% să își urmeze pasiunile, dar să își îmbunătățească abilitățile (76%).

Etichete: , , ,