Lenovo și Xiaomi vor lansa smartphone-uri cu Windows 10, acesta intră în pâine din această vară, urmând să fie lansat în 190 de țări și disponibil în 111 limbi

Scris de | 18 martie, 2015
Lenovo și Xiaomi vor lansa smartphone-uri cu Windows 10, acesta intră în pâine din această vară, urmând să fie lansat în 190 de țări și disponibil în 111 limbi

Terry Myerson, Executive Vice President la Windows, a anunțat în cadrul evenimentului Windows Hardware Engineering Community (WinHEC) din Shenzhen, China, că Windows 10 urmează să fie lansat în această vară, în 190 de țări și în 11 limbi.

Windows_Product_Family_9-30-Event-741x416

Oficialul a mai făcut cunoscut faptul că au fost încheiate o serie de parteneriate strategice cu companii precum Lenovo, Tencent și Qihu 360 pentru a permite o implementare rapidă a platformei de operare pe piața din China – vorbim de câteva sute de milioane de utilizatori care vor putea efectua un upgrade ori adopta în premieră noul Windows 10.

Xiaomi Mi 4 Windows 10

De exemplu, Lenovo a anunțat că noul sistem de operare Windows 10 va fi disponibil în 2.500 de magazine și centre service proprii din China. Mai mult, a fost dezvăluit faptul că de la jumătatea lui 2015, Lenovo intenționează să lanseze comercial smartphone-uri ce să ruleze Windows Phone, prin intermediul operatorului China Mobile. O altă dezvăluire interesantă este că Xiaomi derulează teste cu Windows 10 pe smartphone-ul Mi 4, urmând ca în funcție de rezultatele obținute să lanseze un model ce să ruleze această platformă.

windows10_tech-preview_start-menu-100464961-orig

Windows 10 se dorește a fi prima platformă universală de operare a companiei Microsoft, urmând să fie implementată pe PC-uri, laptopuri, console, smartphone-uri, tablete și alte device-uri smart. Noul sistem de operare va fi mai apropiat ca și design mai mult de Windows 7 decât de Windows 8, deși preia elementele de la ambele. De exemplu, s-a revenit la meniul de start, iar acesta include scurtările deja cunoscute dar și live tile-uri. Desktop-ul poate fi personalizat pentru birou, acasă, relaxare etc. iar comutarea se face rapid. Avem și un nou buton, Task View direct pe taskbar, iar când este apăsat, acesta afișează pe ecran toate aplicațiile pornite pentru un acces mai rapid.

Etichete: , , , , , ,