Lenovo deschide în Germania primul centru global inovativ de sisteme de calcul de înaltă performanță

Scris de | 26 martie, 2015
Lenovo deschide în Germania primul centru global inovativ de sisteme de calcul de înaltă performanță

Lenovo anunţă  deschiderea primului centru internațional de inovaţie High Performance Computing (HPC), ce pune la dispoziţie un centru permanent de cercetare şi dezvoltare, de benchmarking pentru aplicaţii, dar şi un nou ecosistem de parteneri care vor colabora pentru dezvoltarea de proiecte, astfel încât să aducă beneficiile noului centru HPC unui număr cât mai mare de clienţi, pentru cât mai multe activităţi.

Lenovo HPC (4)

Situat în Stuttgard, Germania, centrul reprezintă angajamentul companiei Lenovo pe segmentul sistemelor enterprise de calcul şi ambiția de a deveni lider în vânzările de produse Open Systems.

Lenovo HPC

În acelaşi timp cu deschiderea centrului, compania Lenovo a fost acceptată ca membru al European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC), forum de profil care se bazează pe puterea de inovaţie a centrului HPC  pentru dezvoltarea competivității europene în știință, afaceri și industrie.

Lenovo HPC (1)

Colaborând îndeaproape cu Intel,  centrul oferă cele mai noi procesoare Intel Xeon E5 2600 v3 cu tehnologie Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand care interconectează structura sitemului Lenovo NextScale ca și platformă de calcul principală. Centrul va utiliza cunoştinţele avansate şi specializările specifice ale unor parteneri din întreaga Europă, care vor colabora pentru dezvoltarea capabilităţilor şi a cercetării localizate.

Lenovo HPC (2)

Președintele Lenovo EMEA și  vicepreşedintele senior al grupului Lenovo, Aymar de Lencquesaing, a declarat cu această ocazie: “Această zi marchează un moment important în dezvoltarea companiei. Prin deschiderea primului centru internaţional HPC,  reluăm promisiunile şi întărim angajamentul pentru investiţiile şi dezvoltarea zonei de enterprise.  Piaţa din regiunea EMEA are un potenţial uriaş pentru HPC şi asigură o zonă fertilă pentru proiectele majore şi cercetare, cu un impact incredibil, atât asupra industriei cât şi asupra societăţii.”

Lenovo HPC (3)

Etichete: , , , ,