Sony a lansat Xperia C4, un smartphone gândit pentru fanii selfie

Sony a lansat astăzi smartphone-urile Xperia C4 și Xperia C4 Dual, ambele 4G LTE, numite de compania drept următoarea generație de PROselfie smartphone-uri, prin prisma camerei frontale de 5 megapixeli, dar și a funcțiilor de foto incluse.

Ambele telefoane rulează Android 5.0 Lollipop și sunt echipate cu un IPS ecran de 5,5 inchi, cu rezoluția Full HD, 1920 x 1080 pixeli și dispun de un procesor octa core semnat MediaTek, modelul MTK6752, tactat la 1,7 GHz (pe 62 biți), cu GPU Mali 760. Memoria RAM este de 2 GB, iar spațiul intern de stocare este de 16 GB, dar poate fi extins prin carduri microSD.

Pe partea de camere foto avem una principală de 13 megapixeli, cu bliț LED, HDR cu autofocus și un frontală de 5 megapixeli, cu bliț și senzor Exmor R. Aceasta vine cu lentile de 25 mm (wide-angle) și permite o deschidere de 80 de grade, pentru ca atunci când faci un selfie cu prietenii, fotografia să includă mai mulți.

Alte caracteristici: aGPS, Bluetooth 4.1, NFC – cu care poți realiza o conexiune cu brățara inteligentă SmartBand Talk (SWR30) ori căștile stereo SBH60, GLONASS, Mirascat și Wi-Fi. Bateria este de 2600 mAh, iar potrivit producătorului aceasta permite vizualizarea unui film video de 8 ore.

Sony Xperia C4 și C4 Dual vor fi disponibile comercial din luna iunie.