Samsung Galaxy Note 5 este oficial: sticlă și aluminiu, display QHD, procesor Exynos cu opt nuclee, 4 GB RAM

Scris de | 13 august, 2015
Samsung Galaxy Note 5 este oficial: sticlă și aluminiu, display QHD, procesor Exynos cu opt nuclee, 4 GB RAM

Samsung a anunțat astăzi o nouă generație în gama de smartphone-uri Galaxy Note. Samsung Galaxy Note 5 adoptă noua linie de design dezvăluită de companie în primăvară odată cu lansarea modelelor Galaxy S6, iar acum noul model integrează un procesor Exynos cu opt nuclee și adoptă un stylus cu mai multe funcții.

Samsung Galaxy Note 5 s-a aliniat acum la noul design practic de sud coreeni și la lansarea familiei de smartphone-uri Galaxy S6. Sticla ia locul plasticului care imita pielea, iar alăturarea de aluminiu pentru cadrul care înconjoară terminalul îl face mai elegant și mai premium, dar pentru a sta departe de amprente vei fi nevoit să îl îmbraci cu o husă. Dacă S6 edge și edge+ au ecranul curbat, la Note 5 spatele este cel arcuit spre margini pentru a se fixa mai bine în mână. Ecranul este flat și atinge în diagonală 5.7 inchi cu o rezoluție 2560 x 1440 pixeli și o densitate de 518 ppi.

Sub capotă, Note 5 mizează pe aceeași soluție propusă de Samsung și în cazul lui Galaxy S6, un procesor Exynos 7420 format din două procesoare quad-core, un cortex A57 la 2.1 GHz și un cortex A53 la 1.5 GHz, dar alături de o memorie RAM de 4 GB (față de 3 GB la Galaxy S6) și un accelerator grafic Mali T760MP8. Camera principală utilizează același senzor de 16 megapixeli, dar cu o îmbunătățire în filmare datorată stabilizării mai bune a imaginii.

Autonomia este susținută de o baterie cu o capacitate de numai 3.000 mAh, mai mică cu 220 mAh față de cea a lui Note 4, dar optimizările software și noul procesor pot îmbunătăți consmul energetic. Samsung se laudă acum pentru noul phablet cu încărcare wireless mai rapidă, timpul a scăzut de la 3 ore la 2 ore prin utilizarea unui accesoriu de tip Qi.

În ce privește stylus-ul, o caracteristică definitorie pentru familia Note încă de la primuil model, noul S Pen poate fi utilizat acum chiar și cu ecranul închis odată ce este liberat din suportul său. Acum poți semna PDF-uri și poți salva screenshot-uri cu site-uri întregi, iar acțiunea Air Command a fost redesenată și pe lângă opțiunile rapide poți seta și câteva scurtături cu aplicațiile cele mai utilizate în care să navighezi cu stylus-ul.

Galaxy Note 5 va fi disponibil în variantă de 32 sau 64 de GB, în culorile negru, auriu, gri și alb (black sapphire, gold platinum, silver titan, white pearl). Precomenzile în SUA încep de astăzi, iar livrările din 20 august.

Etichete: , , , , , ,