#CES2016: Acer a prezintat primul notebook compatibil cu noul standard Wi-Fi 802.11ad

Este primul notebook cu tehnologie wireless tri-band 802.11ad, asigurând viteze de transfer de 10 ori mai mare decât 802.11ac, și Thunderbolt 3 pentru transfer de date ultra-rapid

Scris de | 7 ianuarie, 2016
#CES2016: Acer a prezintat primul notebook compatibil cu noul standard Wi-Fi 802.11ad

Acer a anunțat noile serii de notebook-uri TravelMateP648 cu Windows 10 și a șasea generație de procesoare Intel Core i5 și i7, tehnologie wireless tri-band 802.11ad și Thunderbolt 3 pentru transfer ultra-rapid de date și suport pentru display-uri 4K. Notebook-urile sunt ideale pentru călătorii, având o carcasă robustă, subțire și beneficiind de tehnologie wireless ultra rapidă.

Noile serii se bazează pe modelul Acer TravelMate P645 care a câștigat distincția Red Dot Awards în 2015 și 2014, precum și un premiu iF pentru design în 2014.

“Noile TravelMate P648 sunt ușoare, durabile și puternice, construite special pentru oamenii de afaceri mereu în mișcare. Profesioniștii IT îl vor aprecia cu atât mai mult pentru opțiunile de securitate”, a declarat Jerry Kao, președintele diviziei de notebook-uri la Acer Inc.TravelMate P648_02Partener de călătorie ușor și rezistent

Acer TravelMate P648 are o carcasă din carbon și fibră de sticlă, pe cât de ușoară pe atât de rezistentă. Notebook-ul cântărește 1,7 kilograme și are doar 2,12 cm grosime. Suportul pentru palmă si partea de jos a carcasei sunt făcute din magneziu și aluminium, pentru a asigura produsului rezistență la presiune extremă și pentru a-l proteja la căderi. Notebook-ul are ventilator și sistem Dust Defend care îi asigură protecție împotriva depunerilor de praf. Tastatura chiclet asigură o tastare confortabilă, cu o distanță între taste de 1,4mm. Totodată, este protejată împotriva stropirii cu apă. Tastele sunt LED-backlit pentru o tastare facilă și într-un mediu slab iluminat.TravelMate P648_05Primul notebook cu tehnologie wireless tri-band 802.11ad

TravelMate P648 utilizează banda de 60GHz pentru a asigura viteze de până la 4,6Gbps, de 10 ori mai mare decât 802.11ac, beneficiind de cea mai nouă tehnologie wireless triband 802.11ad dezvoltată de Qualcomm. Soluția wireless tri-band susține în paralel conexiunea 802.11ac pentru transferuri pe distanțe mai mari, în timp ce 802.11ad este ideal pentru conexiuni pe distanțe mici și transferuri de volume mari de date.

Pe lângă card reader și port HDMI, notebook-ul dispune de un port super-rapid Thunderbolt 3 (USB 3.1 Type-C) și trei porturi USB 3.0, unul pentru alimentare. Sistemul de andocare Acer ProDock include două porturi USB 3.0, DisplayPort, DVI, HDMI, VGA și Ethernet Gigabit.

Noul Acer TravelMate P648 a fost conceput pentru a răspunde celor mai diverse nevoi, oferind la modelul de top un ecran IPS Full HD de 14 inchi și soluție grafică NVIDIA GeForce 940M cu 2GB VRAM. Seriile TravelMate P648 au 4GB de memorie DDR4 upgradabilă la 20GB și stocare pe HDD de până la 1TB, respectiv până la 512GB pe SSD. Configurațiile cu RAID 0 SSD opțional sunt de două ori mai rapide decât cele cu SSD. Display-ul LED-backlit dispune de tehnologie ComfyView anti-glare pentru a proteja ochii de lumina albastră.

TravelMate P648 este optimizat pentru teleconferințe, având cameră HDR HD, două microfoane și două difuzoare, tastă ”mute”, sistem audio HD și Acer Purified.Voice pentru îmbunătățirea emisiei vocale și reducerea zgomotului de fond.TravelMate P648_01Securitate sporită

Acer ProShield Manager, o suită de unelte de securitate și management, asigură protecția suplimentară a datelor, folosind autentificarea pre-boot-are pentru a proteja datele de la nivel BIOS, la aplicații. Utilizatorii pot crea Personal Secure Drive (PSD) pentru a stoca și cripta toate fișierele critice, prevenind astfel pierderea acestora în cazul pierderii sau furtului notebook-ului.

Cititorul biometric de amprente, la care se adaugă cititorul Trusted Platform Module (TPM) 1.2 protejează sistemul împotriva accesului neautorizat, în timp ce sistemul Kensington permite securizarea laptopului la birou.

Soluția de administrare Acer Office Manager (AOM) le permite specialiștilor IT să ruleze programe de securitate, să monitorizeze anumite procese și să programeze intervenții pentru mentenanță, iar Intel vPro alături de Active Management Technology le permite să gestioneze componentele software și hardware.

Acer TravelMate P648 va fi disponibil cu sistemul de operare Windows 10 Pro.

“Noile serii Acer TravelMate P648 furnizează cea mai bună opțiune în materie de design și portabilitate, precum și putere de calcul datorită noii generații Intel Core vPro, conceput pentru angajatul modern. O data în plus Acer demonstrează că înțelege nevoile oamenilor de afaceri, oferind un sistem sofisticat, sigur, ce poate fi gestionat și care oferă performanță și putere”, a declarat Tom Garrison, vicepreședinte și manager general al diviziei Intel Business Client.TravelMate P648_03Prețuri și garanție

Seriile Acer TravelMate P648 vor fi disponibile în EMEA în aprilie, la prețuri începând de la 999 Euro. Notebook-urile Acer profesionale sunt conforme cu standardele specifice industriei. Seriile TravelMate P648 au clasificare Energy Star® și îndeplinesc criteriile pentru EPEAT Gold. Notebook-urile au, in Romania, doi ani garanție, ce poate fi extinsă la trei ani prin serviciul Acer Advantage. Toate notebook-urile Acer beneficiază, în perioada de garanție, de serviciul de tip pick-up and return, gratuit.

Etichete: ,